Societat

Sant Vicenç de Castellet recorda el seu passat tèxtil

La Fira del Vapor renova la imatge i ofereix nous espectacles de recreació històrica

També incorpora el Menú de la Fira, recupera el mercat de pagès i reforça les xerrades divulgatives

Un any més, Sant Vicenç de Castellet fa un salt en el temps per recordar l’arribada del ferrocarril i el passat industrial del municipi a la Fira del Vapor, que aquest cap de setmana celebra la novena edició carregada de novetats. Per començar, renova la seva imatge seguint el lema de Som vapor, simbolitzant el progrés i la transformació que va viure la vila entre 1867 i 1920, passant de 200 a uns 2.000 habitants. Així mateix, enguany oferirà nous espectacles de recreació històrica, dels quals destaca la representació de les vagues a les fàbriques del poble l’any 1916. Amb el nom La fàbrica en vaga, l’espectacle –diumenge migdia i tarda, a la plaça de l’Ajuntament– recrearà els fets històrics de revolta a les fàbriques Balet, Soler i Armengol. Una de les altres novetats d’aquesta edició fa referència al Menú de la Fira, que es podrà degustar a cinc establiments de restauració del municipi i també es podrà adquirir a dues botigues. Així mateix, es recupera el mercat de pagès amb productes del Montserratí a la plaça de l’Ajuntament, un espai on també hi haurà la perruqueria de la fira, amb demostracions de pentinats de l’època. Un altre punt fort d’aquest 2017 són les xerrades de divulgació històrica, que es reforcen. La mostra d’oficis s’ubicarà a l’espai que uneix la plaça de l’Ajuntament i el carrer Maria Gimferrer i inclourà picapedrers, maquetistes, espardenyers, esclopers i llauners, entre altres.

D’altres activitats són les visites guiades, els jocs populars de l’època, tallers, concursos, espectacles, actuacions o l’esquellotada, la gran novetat de l’any passat i que es manté a causa de la bona acceptació. Es farà dissabte al vespre i mostrarà les cercaviles i escarnis que amb un toc d’humor ridiculitzaven els joves que es casaven en segones núpcies a finals del segle XIX i principis del segle XX.

Dades d’interès

Dates: 27 i 28 de maig

Més informació: www.firadelvapor.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona