la crònica

La tradició encara guanya el fred

Els retaules vivents són una de les tradicions nadalenques per excel·lència. Al voltant de la prioral de Sant Pere hi ha instal·lats diversos escenaris centrats en el naixement de Jesús. Tot i les baixes temperatures i el vent, la gent es marca l'obligació de ser-hi. Els nens i nenes que feien de pastors, àngels o dimonis, notaven especialment les baixes temperatures d'aquest cap de setmana. Damunt dels escenaris que s'han instal·lat al voltant de la prioral, es veia patir els actors que, com que no podien portar abric o jaqueta, intentaven que l'estona que els toqués ser sobre la tarima fos curta.

El públic, molt abrigat, va anar seguint les diverses escenes, que començaven a la plaça del Castell i acabaven a la de Sant Pere. La primera escena, representada davant de l'Arxiu Històric, tenia els dimonis de protagonistes. El segon retaule presentava els àngels que explicaven a Maria que serà la mare d'un nadó. Els vestits més clars contrastaven amb les galtes vermelles de la canalla a causa del fred. La tercera escena tenia un atractiu especial, l'olor de llonganissa a la brasa que coïa un dels pastors protagonistes del retaule. Les representacions continuaven fins a la porta principal de l'església.

Un dels plats forts al Baix Camp se servirà a Masia de Castelló, que, per dotzè any, serà l'escenari d'un dels pessebres vivents més reconeguts. En aquest nucli de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, s'hi representaran més de trenta escenes ambientades a mitjan segle XX, quan va quedar abandonat. Uns 250 actors donaran vida al pessebre, que es podrà veure els dies 26 i 27 de desembre i el 3 de gener. La novetat d'aquesta edició és l'espai que s'ha reservat al teatre popular, ja que un grup de nens i nenes de Vandellòs interpretaran els Pastorets els dies que es representa el pessebre.

D'altra banda, ahir també va arrencar la fórmula del pessebre vivent a la Pobla de Montornès, i ara tant per Nadal com per Sant Esteve i el dia 27 se'n faran representacions a l'ermita de 6 a 8 del vespre. Es faran dos torns de visita per tot l'itinerari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes