Societat

Societat

De l’infern a Òrrius

Un refugiat de la guerra de Síria arriba a Òrrius gràcies a les gestions de l’Ajuntament i s’instal·larà en una casa cedida per l’ordre de les Salesianes

Es preveu que aviat s’hi pugui reunir amb la seva dona i els fills

Kamal Alnajim, un refugiat que fugia de la guerra de Síria, començarà a partir de dilluns una nova vida a Òrrius. Es tracta del primer exiliat d’aquest conflicte que arriba al petit municipi maresmenc després de les gestions i tràmits que des de l’Ajuntament s’han fet des del 2015 per acollir aquestes persones. Alnajim, de 42 anys i cantant de professió, vivia amb la seva família a la ciutat siriana de Deir El Zor, propera a la frontera amb Iraq. Tal com ell mateix explica, va haver de marxar del seu país el 2012. Ho va fer després de veure com el règim d’Al-Assad matava el seu germà, un advocat que havia treballat pel govern del país àrab però que havia mostrat el seu desacord amb la política del règim sirià. Després de passar per països com ara el Líban, Egipte o el Marroc, Alnajim va arribar a l’Estat espanyol l’any 2014.

Deixant enrere un periple que el va portar per ciutats com ara Màlaga, Madrid o Sevilla, passant també per Alemanya, finalment fa cinc mesos que va aterrar a Barcelona. De la mà de la Comissió Espanyola d’Ajuda als Refugiats (CAER), Alnajim va arribar ahir a Òrrius per conèixer el que serà la seva nova llar d’acollida, una casa cedida per l’ordre de les Salesianes i on espera poder reunir-se properament amb la seva dona i els seus fills, que a hores d’ara es troben a Damasc a l’espera dels visats per poder venir a Catalunya.

“Ara mateix Síria és un infern i pateixo molt per la meva família”, manifesta Alnajim, que va arribar acompanyat d’un intèrpret. A banda de la casa, el cert és que pràcticament tot Òrrius s’ha bolcat a fer més confortable la vinguda d’aquest refugiat. De fet, ja hi ha creat un grup de voluntaris que, per exemple, ara s’encarregarà de cercar una rentadora per l’habitatge, mentre que l’Ajuntament assumirà les despeses energètiques de la casa d’en Kamal. A més, des del consistori orriuenc ja s’han posat en contacte amb el servei d’ocupació d’Argentona per trobar una feina per a Alnajim. També el director de l’escola Francesc Macià d’Òrrius, Cesc Torner, s’ha involucrat per conèixer la situació i poder escolaritzar els dos fills d’en Kamal el curs vinent. “Serà difícil tornar a començar”, reflexiona Alnajim, que es mostra convençut que l’arribada de la seva família li donarà “forces per continuar endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles