Societat

Societat

Un GPS per no perdre’s

El Consell Comarcal de l’Anoia aprofita les festes estiuenques per oferir assessorament als joves

Enguany incorpora el suport en cas d’agressions sexistes

Des de fa cinc anys, les festes i revetlles de l’estiu a la comarca de l’Anoia tenen una convidada especial, l’autocaravana del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia que promou hàbits saludables entre aquest col·lectiu aprofitant la seva presència en aquests espais lúdics.

El servei s’anomena GPS, en aquest cas acrònim de Grup de Promoció de la Salut, però no allunyat de l’objectiu d’aquests dispositius d’indicar el camí. En un racó de les places i espais on es desenvolupen les festes es desplega una taula amb ampli material informatiu sobre qüestions com ara el consum responsable de substàncies, la prevenció de riscos en les relacions sexuals i la conducció segura, així com dinàmiques de sensibilització i conscienciació sobre l’efecte de les drogues.

Però el GPS també pretén ajudar el jovent anoienc en una vessant més pràctic i directa, proporcionant preservatius o alcoholímetres d’un sol ús de forma gratuïta. A l’autocaravana també es fan proves d’alcoholèmia digitals per als joves que han de conduir.

El GPS Anoia Jove incorpora també aquest any el protocol d’agressions sexistes en festes d’oci nocturn, per donar suport a les persones que han viscut o vist una agressió sexista.

L’autocaravana va estrenar la ruta l’1 de juliol passat en la festa major de la Pobla de Claramunt. Les festes de Santa Margarida de Montbui i Vallbona d’Anoia han estat algunes de les quinze parades, aproximadament, que farà per fer arribar als joves uns missatges que difícilment l’ens comarcal els podria fer arribar d’una altra manera.

Els joves com a prescriptors

El programa ha fet aquest any un pas més enllà per aconseguir que els joves que estiguin implicats en l’organització de les festes es converteixin en agents del canvi. El maig passat es va fer una formació per sensibilitzar les entitats juvenils en aspectes com ara el consum responsable d’alcohol i altres substàncies, així com aconseguir unes festes lliures d’actituds sexistes.

A aquesta primera acció formativa hi van assistir membres d’entitats juvenils de Calaf, la Pobla de Claramunt, Piera i Vallbona d’Anoia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona