A Caldetes s'hi viu bé, però...

Els veïns de Caldes d'Estrac destaquen la tranquil·litat i l'equilibri que tenen entre el termalisme i la muntanya, però alerten que pot esdevenir un poble dormitori si no es millora el comerç

A Caldetes s'hi viu molt bé. Aquest és el sentiment de pertinença i satisfacció que tenen els veïns que han participat del procés per engegar el que ha de ser el pla de futur del municipi pel 2020. Les opinions dels ciutadans a les taules rodones, organitzades segons diferents temàtiques de treball, van tenir lloc al maig i el juny. Les conclusions que s'han donat a conèixer ara i que recullen 78 aportacions fetes pels veïns apunten el que té de bo el municipi i el que és millorable. Així la tranquil·litat és un dels factors clau a destacar i també l'equilibri que s'ha sabut trobar al municipi, entre el termalisme, el mar, la muntanya i la cultura. Tot i això els caldetencs critiquen la poca integració del poble, i alerten del perill que el municipi pugui convertir-se en un poble dormitori, si es té en compte la poca activitat comercial que hi ha. Prenent nota d'aquest punt feble l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó (CiU), va anunciar la necessitat d'un pla turístic per afavorir que les empreses i les destinacions turístiques millorin la seva competitivitat i es pugui dinamitzar comercialment el municipi. Els preus elevats i la manca de modernització dels locals, així com la inexistència de cap associació de comerciants són alguns dels principals problemes que arrossega el sector. Els veïns també expressen el malestar per les obres de reforma del mercat municipal que fa dos anys que duren i reclamen actuacions per dinamitzar-lo.

La poca activitat comercial seria un dels punts febles, però també assenyalen que s'hauria de millorar la comunicació entre l'Ajuntament i la implicació dels joves en les activitats que es fan. Millorar la mobilitat per al trànsit per les fortes pendents que hi ha i fer més accessible el centre i el Camí Ral per als vianants. L'elevat preu dels habitatges és un altre dels aspectes negatius que es detecten i per això cal apostar més per la rehabilitació. Entre les prioritats dels veïns també hi ha la de portar a terme una prova pilot per resoldre d'una vegada l'estancament d'aigües al tram final de la riera, un cop aquesta s'ha canalitzat. El document també recull la puntualització que fan els caldetencs sobre la forta bipolarització política que històricament ha dividit convergents i socialistes.

Un cop recollides les propostes s'hauran de crear les comissions de treball per dissenyar el pla d'actuacions de futur a curt, mitjà i llarg termini.

La Fundació Palau i l'hotel Colón

Els veïns creuen que s'haurien d'integrar millor al poble la Fundació Palau o l'hotel Colón. Aquests són dos dels potencials, la cultura i el termalisme, que explota el municipi. Des de fa uns anys la creació de la fundació que descobreix més obres de Picasso, i la transformació del nou hotel a primera línia de la costa ha donat a conèixer a l'exterior el municipi de Caldes. Tot i això l'opinió general és que s'hauria de fer més proper per als que ho tenen a tocar de casa. El passeig marítim dels Anglesos, amb la preservació dels edificis modernistes, així com l'entorn natural del parc de can Muntanyà són d'altres aspectes a treballar. En aquest paratge, els veïns proposen des d'un nou centre cívic fins a reconvertir la casa de fusta en el punt d'informació del parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona