Societat

aeroports

conflicte al prat

Rull: “El dret de vaga és un dret fonamental però el dret a la lliure circulació de les persones, també”

Josep Rull, conseller de Territori, considera que un dels principals problemes en el conflicte laboral a l’aeroport de Barcelona ha estat que el titular de la infraestructura i del servei, l’administració de l’Estat, ha trigat molt a posar-se a treballar. “Hem perdut 15 dies molt valuosos”, ha assegurat en una entrevista a El Matí d’Estiu. I és que, segons ha dit, es tracta d’un conflicte “que té transcendència de caràcter públic i durant 15 dies no hi va haver manera que AENA s’assegués a la taula de negociacions”.

Rull ha afirmat que el departament de Treball ha posat un molt bon acord de mediació sobre la taula, que l’assemblea ha rebutjat. “L’única competència que tenim és la de mediació i l’hem exercit a fons. Ara cal veure com es resol un conflicte laboral que ha entrat en un nou escenari, que és un escenari greu”, ha dit.

En aquest sentit, ha subratllat: “Hem de recordar que el dret de vaga és un dret fonamental però el dret a la lliure circulació de les persones també. Cal veure com conjuguem aquests dos drets”.

El conseller ha indicat que, en aquests moments, no hi ha més marge de mediació. “Les parts estan més a prop del que sembla però ara per ara no volen tornar a seure a negociar”, ha indicat.

Ara bé, al seu entendre, “això no es pot allargar més; estem davant una vaga indefinida que afecta una infraestructura estratègica en un mes clau, i que repercuteix directament en l’economia del país”. Per això, s’ha mostrat partidari que es pugui avançar per la via del laude “si no es pot arribar a un acord ordinari, i això passa perquè es reuneixi el consell de ministres”.

Rull ha volgut recordar que “ha costat molt” que creixés l’aeroport de Barcelona. “És un aeroport en creixement i amb molts beneficis, per tant, cal fer una gestió individualitzada perquè aquestes coses no passin”, ha afirmat.

En aquest context, ha defensat que el govern vol gestionar les seves pròpies infraestructures perquè creu que ho pot fer millor: “Només cal mirar com funciona FGC i com ho fa Rodalies”. Així, Rull ha detallat que si el govern pogués gestionar el Prat el primer que farien és que l’aeroport anés més enllà de les línies de baix cost. “Volem convertir l’aeroport de Barcelona en referent de vols intercontinentals, i per aconseguir-ho ens cal poder gestionar la política de taxes que ens permetin preus més competitius”, ha explicat. Però, segons el conseller, “el plantejament d’AENA és que el gran aeroport d’Espanya és Madrid i la resta d’aeroports són alimentadors de Madrid”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT