Societat

terrorisme

reaccions

Mohamed Aallaa torna a Ripoll, quatre dies després

El seu pare assegura que el noi és innocent i que ningú de casa seva estava al cas de les activitats dels altres fills seus, Said i Youseff, morts per la policia a Cambrils i en l’explosió d’Alcanar

Mohamed Aallaa, detingut divendres per la seva presumpta relació amb els atacs de Barcelona i Cambrils del dia 18, és un altre cop a casa seva, a la plaça Gran de Ripoll, després que dimarts el jutge de l’Audiencia Nacional Fernando Andreu el deixés en llibertat en considerar que no hi ha indicis prou sòlids per dictar presó per a ell. Mohamed Aallaa (germà de Said, abatut a Cambrils, i de Youseff, mort a Alcanar) té a nom seu el cotxe dels terroristes localitzat a Cambrils, però la investigació ha conclòs que en realitat qui el feia servir amb més assiduïtat era Youseff. No obstant això, a Mohamed li han retirat el passaport i cada dilluns haurà de presentar-se al jutjat que tingui més a la vora.

Ben tractat

Aallaa va arribar de matinada en taxi a Ripoll. Com que no disposava de diners, havia hagut de convèncer un taxista de Madrid –després de fracassar amb els conductors d’altres taxis– que el pagaria un cop arribessin a la destinació, i així va ser. En arribar, la família es va fer càrrec de la despesa. Abans de creuar la porta del carrer, Mohamed Aallaa va manifestar que a l’Audiencia Nacional l’havien tractat bé. Com que l’advocada que s’ha fet càrrec del seu cas li havia recomanat que no parlés amb la premsa, no va fer cap més comentari.

“És innocent”

Més tard el seu pare, Brahim, va assegurar als mitjans de comunicació que Mohamed era innocent. Segons ell, el dia dels fets de Barcelona i Cambrils, era a la platja de Roses en companyia de la seva dona i la seva filla petita, i que tots desconeixien que els altres dos fills estaven involucrats en els atacs. Si bé era el titular del cotxe –hi va afegir el pare–, Mohamed deixava el vehicle al seu germà Youseff per anar a buscar feina, un fet que precisament el jutge ha tingut en compte a l’hora de decidir posar-lo en llibertat. Segons Brahim, Youseff havia marxat del domicili familiar feia un mes i mig i els havia dit que tenia feina.

Mohamed Aallaa va ser la tercera persona detinguda després de l’atemptat de la Rambla i el tiroteig de Cambrils. El mateix dia dels atacs, dijous de la setmana passada, els Mossos van detenir Driss Oukabir quan es dirigia a la comissaria de Ripoll. L’endemà al matí, la Guàrdia Civil va escorcollar el domicili de Sahal el Karib del carrer Pont d’Olot de Ripoll i va lliurar aquest sospitós als Mossos d’Esquadra. A primera hora de la tarda, possiblement arran de la informació recollida en les accions policials anteriors, es repetiria una operació similar a la casa dels Aallaa, a la plaça Gran de la capital ripollesa.

La influència de l’imam

Brahim va dir que no va notar cap comportament estrany en els seus fills. Youseff –va assenyalar– anava de manera habitual a resar a la mesquita del carrer Progrés, on havia exercit l’imam Albdelbaki, a qui la policia considera el cervell de la cèl·lula terrorista. No estava al cas –va dir el pare– de si els seus dos fills morts solien reunir-se amb l’imam, però va puntualitzar que no veia malament que anessin al centre religiós.

L’escorcoll del locutori

L’escorcoll que els Mossos d’Esquadra van iniciar dimarts al vespre al locutori de Ripoll on treballava Sahal el Karib es va donar per conclòs ahir a la matinada. El material recollit ara s’està analitzant. El que s’hi trobi influirà en la decisió que prengui el jutge Fernando Andreu respecte d’El Karib, de qui dimarts va prorrogar la detenció un màxim de 72 hores.

LA FRASE

En Mohamed va deixar el cotxe a en Youseff perquè el necessitava per treballar
Brahim Aallaa
PARE DE MOHAMED, YOUSEFF I SAID


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA