Societat

Festes i tradicions

Eudald Carbonell fa de pregoner a l’Escala

El paleontòleg dona demà dijous el tret de sortida als actes de la festa major

El paleontòleg Eudald Carbonell, codirector d’Atapuerca i investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, serà, demà dijous, l’encarregat del pregó d’inici de la festa major a l’Escala (20.30 h, plaça de l’Ajuntament). Tot i que els actes previs ja es van iniciar el cap de setmana passat, aquest s’enceta el gruix de la programació de la festa major, que s’allargarà fins al 4 de setembre. Abans del pregó, a les 18 h a l’Alfolí de la Sal (un edific emblemàtic i restaurat que aquest any comença a funcionar com a Museu de l’Escala), l’alcalde, Víctor Puga, presentarà el llibre L’Alfolí de la Sal de l’Escala, editat per l’Ajuntament i la llibreria Vitel·la, que explica tota la història de l’edifici. Els textos són dels historiadors Joaquim Nadal, Montserrat Jiménez, Lurdes Boix, Eugeni Giral, Ramon Ripoll i Eduard Carbonell, i els arquitectes Josep Fuses, Joan M. Viader i Jordi Paulí. En aquest mateix espai, a les 19 h, s’estrenarà l’exposició L’Escala i la mar d’Empúries, una mostra que combina audiovisuals amb peces originals de diferents èpoques, cedides pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, el Museu Marítim de Barcelona i diferents famílies escalenques. A continuació, la cercavila inaugural de la festa major, a càrrec dels Trabucaires de Costa Roja, sortirà de la platja (19.30 h), per apropar el públic a escoltar el pregó.

Després de la intervenció d’Eudald Carbonell, s’homenatjarà la 40a edició de la Cantada d’Havaneres de l’Escala, organitzada per la Penya Blaugrana de l’Escala. La botifarrada i anxovada populars i el concurs de música jove i amateur D-nota’t completen aquesta jornada del 31 d’agost.

En total són una cinquantena d’activitats que estan programades en aquesta edició del 2017 de la festa major de l’Escala, que vol donar un protagonisme destacat a la gent jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona