Societat

Suport al procés sobiranista

La Marxa dels Vigatans fa una crida per la democràcia avui a Vic

La plaça Major esdevindrà un escenari per commemorar els fets del 1714 i reivindicar les llibertats nacionals

Amb el lema Marxa dels Vigatans, crida per la democràcia, l’emblemàtica plaça Major de Vic esdevindrà aquest vespre, a partir de dos quarts de deu, un gran escenari. Sota la nova direcció de l’artista osonenc Xevi Font, la quinzena edició de la marxa aplegarà persones vingudes dels pobles d’Osona i d’arreu que busquen un moment d’emoció compartida, poesia visual, espectacularitat i compromís amb la gent i el país.

Òmnium Cultural i la Comissió 11 de Setembre són els organitzadors d’aquesta festa que commemora els fets del 1714 i reivindica la necessitat de recuperar les llibertats nacionals. La imatge simbòlica d’un gran feix de llum representa també el compromís “amb la memòria dels homes i dones que, de forma anònima, van dedicar i dediquen el seu temps a fer créixer el país que volem, sempre millor”.

Al llarg d’aquests quinze anys, la Marxa ha evolucionat des de la tradicional marxa de torxes cap a un model més participatiu, simbòlic i estretament vinculat als fets històrics de la comarca. L’entrada de torxes a la plaça Major es farà pels set carrers que hi arriben. Els pobles entraran emulant les set portes que antigament donaven entrada a la ciutat. Les columnes representen cadascun dels pobles de la comarca d’Osona que formen part de la Marxa. Cada columna està representada per un penó o personatge històric relacionat amb cada municipi, que arriba caminant des del seu poble a la plaça Major de Vic. En aquesta edició, tant les columnes com qui vagi a l’acte com a espectador contribuiran a fer possible el repte d’il·luminar la plaça. Enguany la Marxa dels Vigatans homenatja la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés.

Les marxes de torxes per la independència arribaran diumenge també a setze poblacions del Bages i el Moianès.

La Marxa

Dia 8, a les 21.30 hores



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia