Un concurs que es porta a la sang

«Molts escaladors han volgut grimpar el pi de Sant Sebastià i no ha funcionat i, en canvi, a Matadepera hi ha famílies que ho porten a la sang.» Així explica el president de la Germandat, Joan Garcia, el fet que el concurs de grimpaires estigui tan arrelat al poble. Des de ben petits. Les escoles locals passen durant aquesta setmana per la plaça de Cal Baldiró per tal que els nens i nenes s'engresquin a enfilar-se pi amunt.

Amb una pujada espectacular (16 segons) i una tècnica mai vista fins llavors (descalç i ajudat amb el peus en lloc de les cames), Jordi Autonell, de 26 anys, va guanyar el concurs de l'any passat. El segon lloc va ser per a un veterà, Joan Trabal, el qual s'hi va enfilar en 26 segons. Quan un grimpaire està en plena forma sol aconseguir el pernil cinc o sis anys consecutius. Llavors un altre, segurament més jove, li prendrà el relleu durant una altra temporada. Garcia recorda que hi ha grimpaires que s'entrenen al bosc setmanes abans del concurs.

Una dècada d'artesania

M.J.R.

Un total de 43 parades ompliran demà dissabte la plaça del Casal d'oficis antics, amb brocanters, tallers de cistells, de fusta o tèxtils. Com sempre, vindran l'escloper, el picapedrer, el terrissaire, el bufador de vidre, l'espardenyer, el llauner, el ferrador de cavalls... El carrer Sant Joan tindrà gust de menjars tradicionals, de mel i mató, de xocolata i caramels, d'embotits i formatges, de bolets, de coques, de vins i caves... La desena edició de la fira d'artesans estarà oberta de nou del matí a tres de la tarda. Els comerços locals participen a la festa tot muntant parades davant del seu establiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.