Societat

trànsit

vaga d'examinadors

Els examinadors de trànsit mantenen la vaga

L’associació Asextra anuncia que farà aturades els dilluns, dimarts i dimecres

El comitè de vaga busca la implicació política i el suport a les seves reivindicacions dels partits al Congrés

Els examinadors de trànsit prolongaran la vaga al mes d’octubre. Ho faran amb la mateixa fórmula, és a dir, amb aturades els dilluns, dimarts i dimecres. Així ho va assegurar el president de l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra), Joaquín Jiménez, després que el col·lectiu presentés dimarts els documents per a la nova convocatòria de vaga.

El representant d’Asextra assenyala que el comitè de vaga busca la implicació política i el suport a les seves reivindicacions dels partits al Congrés. Els examinadors van iniciar la vaga el 19 de juny, amb aturades que es van estendre cada setmana de juliol. Després de l’agost, que va ser inhàbil, la vaga es va reprendre al mes de setembre amb la mateixa fórmula, d’aturades tres dies a la setmana. Una protesta que volen estendre també al mes d’octubre.

Per la seva banda, el sindicat CSIF ha ajornat de forma temporal les quatre jornades d’aturades dels examinadors de trànsit que estaven convocades per a aquest mes i ha decidit elevar al Ministeri d’Hisenda les seves reivindicacions després d’entendre que la DGT no és en aquest conflicte un interlocutor vàlid. En un comunicat, el sindicat considera que la DGT “no té poder de maniobra” per atendre les demandes del col·lectiu, fonamentalment la d’un augment en el complement específic del sou. CSIF ha decidit incloure aquesta reivindicació en les negociacions sobre les retribucions de tots els empleats públics en la Mesa General de les Administracions Públiques amb el Ministeri d’Hisenda.

Mentrestant, el sindicat iniciarà una roda de contactes amb els grups parlamentaris al Congrés i, un cop conclogui la negociació al voltant dels pressupostos generals de l’Estat, el sindicat ha d’adoptar les actuacions que consideri més oportunes.

Els examinadors van començar les aturades parcials el mes de juny passat amb la principal reivindicació d’un augment en el complement específic del seu sou, una petició que la DGT rebutja dient, en paraules del mateix ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que la pujada salarial no és factible si no es fa amb la resta de funcionaris.

Conductors afectats

El conflicte ha deixat sense examinar en data d’avui uns 125.000 aspirants a conductors de tot l’Estat espanyol. El comitè de vaga xifra en un 70% el seguiment de les aturades, mentre que la DGT el rebaixa al 60%.

Per la seva banda, CNAE calcula que els centres de formació viària del país han facturat fins ara de mitjana un 40% menys que en el mateix període del 2016. No en va de juny a setembre és l’època de l’any en què més demanda hi ha de permisos de conduir.

La setmana passada es van suspendre uns 9.000 exàmens diaris, amb una mitjana de 3.000 exàmens sense fer per cada dia de vaga (dilluns, dimarts i dimecres), que sumen un total, des que va arrencar la vaga a mitjan juny, de 98.000, i previsiblement aquesta setmana se superarà la xifra de 100.000.  

La confederació tem que, si els examinadors continuen la vaga durant l’octubre, no es pugui reduir a la tardor la llarga llista d’alumnes que s’ha generat a l’estiu a causa del conflicte.

LA DATA

19.06.17
és el dia
que van començar les aturades indefinides, que pretenen mantenir durant el mes d’octubre.

LES XIFRES

70
per cent
és el seguiment de les aturades, segons el comitè de vaga, mentre que la DGT el rebaixa al 60%.
125.000
aspirants
a conductors s’han vist afectats per aquesta vaga d’examinadors. Són uns 3.000 aspirants per dia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES