Societat

Festes i tradicions

Sabadell veu en el Nadal una excusa per atraure visitants del Vallès

Les activitats s’estendran per tota la ciutat i s’inclourà nous públics com els joves

Hi haurà més il·luminació, un pessebre vivent i tres grans fanalets

L’Ajuntament confia que el Nadal que organitzen juntament amb entitats, comerços i empreses es converteixi en un referent al Vallès Occidental i que pugui atraure més visitants a la cocapital vallesana. “La campanya de Nadal pot ser una excusa per promocionar la ciutat”, deia la tinent d’alcalde i regidora de Comerç, Marisol Martínez, en la presentació de la programació d’aquest any que inclou més de 300 activitats. Convençuts de la capitalitat de Sabadell a la comarca, el consistori farà campanyes de publicitat i de comunicació per promocionar a l’entorn més pròxim la ciutat i el que ofereix en les dates nadalenques.

Aquesta setmana s’ha presentat una campanya que pretén donar continuïtat a la línia iniciada l’any passat, basada en el lema Sabadell il·lumina, però que a la vegada presenta algunes novetats i canvis d’espais. En aquest sentit, la Fira d’Artesania s’ubicarà al passeig de la plaça Major i les activitats adreçades a un públic infantil amb la proposta Teixint el Nadal passaran a la plaça de Doctor Robert, al costat de l’ajuntament. Per primer cop, el Museu del Gas fa una programació per a un públic juvenil a la plaça del Gas. I, a més, el campament reial es trasllada al Racó del Campanar. El que es manté, perquè segons Martínez, va tenir l’any passat una bona acollida, és la Fira de Santa Llúcia a la plaça de Sant Roc. Segons la regidora, es vol crear un circuit al centre perquè la gent pugui passejar i gaudir del Nadal.

A partir del divendres 24 de novembre s’il·luminaran una seixantena de carrers i places. També s’instal·laran més de 500 arcs de llum. “Volem que tot el recorregut que fa la cavalcada estigui il·luminat”, afegia Martínez. El consistori torna a apostar, amb el suport de patrocinadors, per col·locar grans arbres de Nadal en diferents punts de la ciutat. Aquest any, n’hi haurà cinc de vuit metres a la plaça de Catalunya, la plaça de Còrdova, la plaça de la Creu de Barberà, el carrer dels Galliners i la plaça del Farell. Per il·luminar de forma especial el centre, s’instal·laran tres fanalets, també de grans dimensions, al passeig de la plaça Major. I és que és manté el discurs de l’any passat i repartiran el conte Nit de Reis, amb noves il·lustracions del Col·lectiu Bafarada, i els fanalets, perquè el nens acompanyin els reis a la cavalcada, a escoles i diferents punts de la ciutat.

LA FRASE

La nostra intenció és que tot el recorregut que fa la cavalcada de Reis pels carrers estigui il·luminat
Marisol Martínez
regidora de comerç

LA XIFRA

5
arbres
de vuit metres s’instal·laran en diferents punts de la ciutat amb la col·laboració d’empreses

Tres arbres decorats als barris

Amb la voluntat de continuar estenent la programació d’activitats de Nadal a tots els barris i treballar amb diferents associacions i col·lectius en el marc de l’acció comunitària, s’instal·laran tres arbres de Nadal al parc del Nord i als barris de Can Rull i Torreguitart que es decoraran gràcies a la participació de veïns i entitats.

En l’àmbit més cultural, aquest any hi haurà a la Casa Duran per primera vegada un pessebre vivent els dies 16, 23 i 30 de desembre gràcies a la col·laboració conjunta de l’associació de pessebristes, la Joventut de la Faràndula i el teatre Sant Vicenç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR