Societat

QUIM SALVI

CANDIDAT A RECTOR DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA I EXDIRECTOR DE L’ESCOLA POLITÈCNCIA SUPERIOR

“Volem un canvi per una nova manera de fer UdG”

“Ara no hi ha estratègia d’universitat. És cert que Sergi Bonet diu que el seu mandat s’ha basat en un contracte programa, però l’estratègia no es fa amb la mirada a curt termini sinó a llarg”

“Treballarem per fomentar la participació de tots els col·lectius i la descentralització dels centres docents, per bastir un model més enllà d’un mandat”

Ens cal donar més confiança a les persones i apostar per la promoció i la comunicació

Quim Salvi, candidat a rector de la UdG, en disputa amb Sergi Bonet, ho té clar: vol un nou model . El seu eslògan Una Nova UdG ja ho diu tot. Per això defensa la participació de tots els col·lectius per construir un model, quant a grans reptes, que considera que ha de ser obert.

Què s’ha proposat fer amb el seu equip per liderar “una nova UdG”?
Volem portar un canvi, una nova manera de fer a la UdG. I això, com ho volem fer? Doncs fomentant la participació de tots els col·lectius i la descentralització dels centres docents. I per fer-ho ens cal un bon govern que treballi a través d’una participació activa del PDI, PAS i estudiants; i també per la transparència i accés a l’acció pública i per rendir comptes. A més, volem apostar fort per la semipresencialitat, que donarà un valor afegit amb taxes més altes de matriculació, i un altre aspecte molt rellevant com és el de la sostenibilitat i la cooperació. També defensarem la gratuïtat de les matrícules, però fent propostes des del territori per ajudar els estudiants, no només crítica activa.
Aquestes són algunes de les línies mestres del seu programa. Però, què el va portar a presentar-se a rector?
L’estiu del 2016 va ser quan em vaig plantejar presentar-me a rector. Estàvem, i encara estem, en una situació de canvi socioeconòmic, cultural i polític, i això invitava a la reflexió; a més, valorava i tenia en compte el bagatge dels anteriors rectors. Però veia una deriva de la UdG, especialment en aquests darrers anys, amb decisions de govern que no m’agradaven . I vaig decidir fer el pas amb il·lusió i compromís. I ho vaig fer com a Quim Salvi, no com a director de la Politècnica. I és precisament aquesta deriva la que em porta a voler confrontar models d’universitat. Ho vaig comunicar al rector, ho vaig fer públic i després vaig començar a treballar l’equip, del qual estic orgullós, i molt .
Si parla de deriva és que no li agrada l’estratègia que s’ha seguit?
No hi ha estratègia d’universitat. És cert que Sergi Bonet diu que el seu mandat s’ha basat en un contracte programa, però l’estratègia no es fa amb la mirada a curt termini sinó a llarg. Ara ja s’ha de pensar en una UdG per al 2030! Però nosaltres no volem que el programa sigui una cosa tancada, un contracte. Sinó que sigui fruit de la participació de tots els col·lectius; és a dir, el meu programa s’ha de sotmetre a la comunitat educativa perquè, fruit d’aquesta participació, es pugui polir i millorar; estaríem davant d’un programa obert.
I aquesta estratègia, què seria?
Doncs que transcendeixi el mandat d’un rector, com han fet les universitats que marquen tendència al país. El que no podem fer és fer un canvi de timó amb cada nou rector. Si la participació de PDI, PAS i estudiants marquen una tendència, que pot ser la semipresencialitat o la relació amb Europa, i si la comunitat ho avala, és més que probable que els rectors segueixin el full de ruta. I no estaríem davant d’una política de curta mirada d’un sol rector, sinó de llarga mirada, en ser fruit del consens.
I sempre apostant per la qualitat?
Per descomptat. Cada vegada els centres d’estudis han de passar per processos de qualitat més exigents. Ens trobem davant d’etiquetes de qualitat internacional i els centres adscrits també passen per aquests processos. I això és important, perquè els estudiants trien també en funció de la qualitat.
I el territori?
Importantíssim. La defensa del territori i la ciutat universitària que és Girona ens ha de portar a refer les aliances i ponts amb aquest territori, que ara no tenim perquè s’han perdut. Ens cal donar més confiança a les persones i apostar per la promoció i la comunicació del que es fa. Aquests, penso, són temes que no s’han treballat aquests darrers anys.

Un bon ‘politècnic’
Quim Salvi és llicenciat en informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya i doctor en enginyeria industrial –premi extraordinari d’Enginyeria- per la Universitat de Girona. Catedràtic d’Universitat del Departament d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors i investigador del grup de recerca en visió per computador i robòtica. Professor visitant de l’Ocean Systems Lab de la Universitat de Heriot-Watt (UK). Investigador principal de diversos projectes de recerca competitius i de transferència de tecnologia a escala nacional i europea en visió per computador i robòtica submarina. Ha estat director de l’Escola Politècnica Superior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA