el reportatge

La pluja desllueix Sant Pau

La festa major ribetana viu enguany una de les seves edicions més participatives, tot i el mal temps d'ahir

molts paraigües, pocs balls. Els ribetans van sortir al carrer ahir al matí tot i el mal temps, que va respectar la cercavila matinal i l'anada a l'ermita de Sant Pau, però no la baixada. Tot i això, la comissió de festes destaca la gran quantitat de gent que va atraure la festa diumenge.

Hi va haver cercavila matinal i anada a l'ermita. La pluja, però, no va respectar la baixada de Sant Pau, prevista per a les dotze del migdia d'ahir. El mal temps va obligar a suspendre els actes de la jornada de la festa major d'hivern de Ribes després del migdia: l'exhibició dels balls populars i els versos dels cercolets o el ball de diables no es va celebrar; la pluja no va poder anul·lar, però, l'esclat de la traca a la plaça de la Vila, envoltada de gent amb paraigües, diables i participants en els balls que esquivaven com podien el mal temps.

La comissió de festes, no obstant, agraïa ahir la participació de la ciutadania, que tot i la pluja «va animar-se a sortir» i que va acudir als actes de diumenge. «L'avaluació és força positiva», explica el representant de la comissió Josep Rius. «La gent ha respost molt bé, hi ha hagut una alta participació de tothom, tant de colles com del públic», assegura, i destaca el gran nombre de ciutadans que van acudir a les cercaviles de la vigília, diumenge.

Els canvis de recorregut de les cercaviles arran les obres a la nova zona de vianants dels carrer Nou i Comerç han funcionat, segons Rius. Tot i això, la comissió de la festa major preveu recuperar l'itinerari habitual després de la remodelació. Aquestes obres, la gestió del govern municipal i el trasllat de l'hospital d'aguts del Sant Camil a un nou centre a Vilanova van ser motiu de crítica en els versos de les gitanes de Ribes, els Diables de la Colla Jove i el ball de diables de Ribes diumenge al vespre, a la plaça Marcer, on les colles de foc van realitzar una encesa conjunta.

Després de la jornada d'ahir, el programa d'actes continuarà aquest dissabte, a les deu de la nit, amb la representació de l'obra de teatre Miles Gloriosus, de Plaute, a càrrec del Grup Jove Bell-lloc, a la sala Bell-lloc; l'acte, organitzat pel Centre Parroquial, es repetirà l'endemà, a les sis de la tarda. Altres propostes encara emmarcades en la festa major de Sant Pau són una trobada de gegants, dracs i capgrossos infantils el proper diumenge, a les onze del matí a la plaça de l'Església.

La caminada popular al Montgròs des de la plaça de la Font, el 7 de febrer a les nou del matí, i el 43è Cros de Sant Pau, el mateix diumenge, a les deu del matí, són altres dels actes programats amb motiu de la festa major d'hivern.

Els que hagin sortit a gaudir de la festa amb una càmera de fotos a les mans podran presentar-se a la cinquena edició del concurs de fotografia Objectiu Sabre. El termini per al lliurament dels treballs –que poden entregar-se a la biblioteca Manuel de Pedrolo i a l'OAC– acaba el 16 de febrer; en aquesta convocatòria hi ha un premi per a la millor fotografia sobre la festa major de Sant Pau dotat amb 150 euros, i el premi a la millor fotografia sobre els Gegants vells de Ribes, enguany rehabilitats, amb un premi de 150 euros. El lliurament dels premis es farà públic el 17 de març, a dos quarts de vuit del vespre, a la biblioteca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES