Societat

Societat

Boira inoportuna a Alguaire

DESVIACIONS

La poca visibilitat dels darrers dies ha obligat a derivar a Reus i Barcelona tots els vols xàrter que porten esquiadors al Pirineu

El govern busca activitat industrial per fer viable el complex aeronàutic lleidatà

La boira, tan característica del clima de Lleida, i que genera sentiments enfrontats entre els lleidatans, ha provocat un bon malson a l’aeroport d’Alguaire. Des de l’inici de la temporada d’hivern, dies abans de Nadal, cap avió ha pogut aterrar a la instal·lació aeroportuària del Segrià per la manca de visibilitat i s’han hagut de desviar els vols cap a Reus i Barcelona.

La campanya d’hivern a Alguaire estava previst que engegués el dia 21 amb l’arribada dels primers quatre vols procedents de la Gran Bretanya i plens d’esquiadors que a Alguaire ja tenen a punt els autocars que els porten al Pirineu, sobretot a les pistes andorranes. Els vols provenen de Manchester, Londres-Gatwick i Londres-Stansted i d’East Midlands, noliejats per l’operador Neilson.

El cap de setmana previ al dia de Nadal també es van desviar per culpa de la boira els dos vols amb destinació a Palma, els únics que funcionen tot l’any. I aquesta setmana ha tornat a passar el mateix amb quatre vols més de Neilson.

A aquesta inoportuna boira, s’hi ha afegit una nova patacada, que és la suspensió dels vols previstos per la companyia israeliana Arkia. La Generalitat va confirmar dijous que per raons operatives de la mateixa empresa havien decidit cancel·lar els viatges al Pirineu. Això implica que hi haurà una desena menys dels vols programats per a aquesta campanya d’hivern.

Hi ha sistema antiboira o d’assistència al pilot per manca de visibilitat, però hi ha dies en què l’espessor és massa alta i en altres ocasions els pilots no estan familiaritzats amb aquest sistema i opten per canviar de lloc.

La boira ja havia provocat maldecaps als responsables de l’aeroport d’Alguaire en exercicis anteriors. L’any passat es van desviar per aquest fenomen meteorològic una quinzena de vols, fet que va provocar que Alguaire no pogués sumar uns quatre mil passatgers més al balanç anual.

Però no són tot males notícies, atès que aquest hivern una nova companyia se suma a l’operativitat de l’aeroport. Serà la sueca Quality Travel i també durà esquiadors al Pirineu. Aquests vols han obligat a ampliar espais i serveis a la terminal per la coincidència de fins a quatre vols. Al març també s’estrenaran vols del programa de viatges per a la gent gran de l’Imserso, i ja s’ha estrenat l’àrea d’estacionament i manteniment d’avions d’una empresa privada.

I és que el govern busca activitat industrial per fer viable la instal·lació. I ja es fan rodatges publicitaris, aviació general per treballs empresarials i formació, mentre Air Nostrum, Vueling i l’Aeri Club de Sabadell usen l’aeroport per a les pràctiques dels pilots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva