Societat

Societat

Les altres cavalcades

La capital del Bages és la ciutat escollida per TV3 per fer-hi la retransmissió per a tot Catalunya

L’ANC i Òmnium conviden els assistents a omplir els seguicis de llaços grocs en record dels presos polítics

A Tarragona es canvia l’escenari de rebuda de Ses Majestats, a Tortosa la cavalcada es dedica als parcs temàtics i a Mataró hi ha sorpreses

Ses Majestats els Reis d’Orient arriben aquesta tarda vespre carregats de regals i de carbó que repartiran arreu de Catalunya. Cada població ja té a punt les cavalcades que faran viure intensament, en especial als més menuts, la jornada més màgica de l’any. I en aquesta ocasió l’ANC i Òmnium preveuen una resposta massiva a la crida per lluir llaços grocs reclamant la llibertat dels presos polítics.

Tarragona

Els Reis d’Orient arribaran un cop més per mar, al moll del Serrallo, i seran rebuts amb les 21 salves pirotècniques i les sirenes dels vaixells i barques del port. Com a novetat, enguany es traslladaran al balcó del Teatre del Pòsit de Pescadors, on saludaran la ciutadania, i el rei Gaspar serà l’encerregat de pronunciar unes paraules. La cavalcada s’iniciarà a les set de la tarda des del carrer Reial, i recorrerà la plaça dels Carros, els carrers Apodaca, Mitja Lluna, de la Unió, rambla Nova (on faran dos tombs), Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font. Durant el recorregut es repartiran 2.500 quilos de caramels. El seguici dels Reis Mags entrarà a peu a la plaça de la Font, on sonaran els tocs dels clarins i timbales i se’ls entregaran les claus de la ciutat.

Reus

L’arribada de Ses Majestats està prevista a dos quarts de cinc de la tarda, a la plaça d’Anton Borrell –al parc de Sant Jordi–, on seran acompanyats per la banda del Pare Manyanet. Després de les salutacions institucionals amb l’alcalde i la resta de membres de l’Ajuntament, iniciaran la cavalcada. El recorregut començarà a les set de la tarda, al capdamunt del carrer Ample, i acabarà al Mercadal, on els Reis sortiran al balcó de l’ajuntament.

Tortosa

Unes cinc-centes persones participaran en la cavalcada de Reis de Tortosa, que enguany es dedicarà als parcs temàtics. Hi desfilaran un total de vint-i-tres carrosses que inclouran elements de Port Aventura, Disney i els clicks de Playmobil. Els Reis Mags no podran desembarcar a la platja fluvial de Ferreries com és tradicional pel baix cabal del riu Ebre, i hauran de baixar de la barcassa a l’embarcador del mercat municipal, des d’on es dirigiran a l’església del Roser per fer l’adoració al pessebre vivent. Tot seguit es dirigiran cap a l’ajuntament. Està previst que la desfilada comenci a tres quarts de set de la tarda.

Mataró

El seguici reial arrencarà com sempre des de la plaça Puerto Rico, a partir de dos quarts de sis de la tarda, i passarà per diversos carrers de la ciutat fins arribar a l’ajuntament. Allà es farà un espectacle final a càrrec del Circo Italiano, i també serà el moment en què Ses Majestats rebran alguns obsequis de part dels mataronins. La rua mantindrà la seva estructura tot i que presentarà algunes novetats dins de les comparses, amb una nova obertura plena de música i llum i moltes més sorpreses a càrrec de la companyia Sarruga.

Calafell

Ses Majestats els Reis de l’Orient arribaran a partir de les cinc de la tarda, desembarcant al port de Segur, on començarà la primera de les cavalcades pels diferents nuclis. El seguici arribarà fins a l’església de l’Assumpció, on es recolliran les cartes dels infants. A partir de les set de la tarda, des del Teatre Auditori municipal sortirà la cavalcada que recorrerà els carrers del poble, i després farà el recorregut pel nucli de la platja. En aquests dos nuclis, la recollida de cartes dels infants s’haurà fet prèviament, entre les quatre i les set, al mateix Teatre Auditori. L’acte començarà amb la representació de l’espectacle La màgia del Nadal, creat i interpretat pel Club Gimnàstica Calafell

Manresa

La cavalcada de Manresa aquest any tindrà com a principal novetat l’estrena de les tres carrosses dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar, inspirades en tres edificis emblemàtics de la ciutat: el Casino, la Seu de Manresa i el Teatre Kursaal. Manresa, que aquest any serà capital cultural, és la ciutat escollida per TV3 per transmetre en directe l’arribada de Ses Majestats a partir de dos quarts de vuit del vespre. La presentació anirà a càrrec de Laia Servera (directora i presentadora de l’Info K) i de Manu Alonso, redactor i guionista de TV3, amb la participació del Sr. Pla i la Pati Pla, del Club Super3.

Vic

A Vic, en la 74a edició de la cavalcada, els Tres Reis d’Orient, acompanyats per tot el seguici (hi participen unes 800 persones), entraran a la ciutat per la carretera de Barcelona a les sis de la tarda i arribaran a la plaça Major a les vuit. Al balcó de l’ajuntament, l’alcaldessa, Anna Erra, els donarà la benvinguda i el Rei Melcior adreçarà unes paraules a tota la ciutadania.

Lleida

A Lleida, la Cavalcada començarà a les sis de la tarda i, com en els darrers anys, els Reis arribaran en tren a la ciutat. Després del recorregut, a l’avinguda Blondel es faran els parlaments i se’ls entregaran les claus de la ciutat. La cavalcada la formen 14 carrosses i uns 600 voluntaris, i s’espera que aplegui unes 25.000 persones.

La Seu d’Urgell

La forma més espectacular de l’arribada dels Reis al Pirineu serà a la Seu d’Urgell, on Ses Majestats ho faran fent ràfting pel canal d’aigües braves del Parc Olímpic del Segre. Serà a dos quarts de set de la tarda, i ho faran acompanyats per un espectacle pirotècnic a càrrec dels Diables de la Seu.

Aquesta informació ha estat elaborada per

Carina Filella, Cati Morell/Taempus, Lurdes Moreso, David Marín i Lluís Arcal

Canvi de temps
La meteorologia es mostrarà benèvola amb la nit de Reis. Les previsions apunten, però, a un canvi de temps per demà que portarà pluja arreu de Catalunya. Les quantitats més abundants es preveuen a la meitat est i a la resta de litoral i prelitoral. Baixaran les temperatures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva