Societat

Societat

Mataró clama contra el violador de Llavaneres

Prop de mig miler de persones es concentra davant l’Ajuntament quan es compleixen dues setmanes dels fets

L’alcalde demana un “canvi social” per eradicar la violència masclista

La ciutadania de Mataró ha respost massivament a la concentració de condemna contra la violació que una veïna de la ciutat va patir el passat 28 de desembre en un camí a tocar de l’estació de Sant Andreu de Llavaneres. Prop de mig miler de persones convocades per l’associació Teixit de Dones s’ha reunit davant l’Ajuntament per mostrar la seva solidaritat a la víctima i el rebuig a l’agressió. L’alcalde de la ciutat, David Bote, ha advocat per un “canvi social” per poder eradicar la violència masclista i la construcció d’un món igualitari.

Teixit de Dones, l’entitat organitzadora de la concentració d’aquest dijous, ha demanat que l’actuació del violador no es quedi sense resposta i ha clamat contra l’eradicació de la violència masclista. La portaveu de l’entitat, Anna Garcia, diu “prou” a aquest tipus de fets i lamenta que encara no hagin pogut “agafar” el violador.

Des del moviment veïnal, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, Juan Sánchez, ha lamentat que no pot passar “ni un segon” sense que es conegui que hi ha “un monstre lliure” que ha violat una dona i “ha estat apunt de matar-la”. L’agressor, a més de violar la dona, la va colpejar violentament fins a desfigurar-li el rostre.

L’alcalde de la ciutat, David Bote, ha expressat el “màxim suport” a la víctima i ha celebrat que més enllà de les institucions la ciutadania demostri que “està amb ella” en aquests moments. Bote ha rebutjat qualsevol tipus de violència, més enllà dels “terribles” fets de Llavaneres, i ha fet una crida al treball conjunt de tots els agents implicats en lla lluita contra la violència de gènere per prevenir aquests casos. L’alcalde ha recordat que la violència vers la dona és una vulneració dels drets humans que suposa un “impediment” per garantir la convivència. Segons ell, només amb una ciutadania “implicada” a tots els efectes es podrà eliminar la xacra de la violència de gènere.

Llavaneres també es personarà com a acusació

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, on van passar els fets, ha anunciat que es personarà a la causa contra el violador, quan se’l pugui detenir, de la mateixa manera que ho farà l’Ajuntament de Mataró. L’alcalde llavanerenc, Nani Mora, que ha estat present a la concentració, ha assegurat que el municipi està “al costat de la víctima” i li ha traslladat el seu “escalf i suport”.

Retrat robot

Aquest dijous es compleixen dues setmanes dels fets i, ara per ara, encara no s’ha pogut detenir l’autor. Els Mossos d’Esquadra disposen d’un retrat robot del sospitós, que ja és a totes les comissaries de la zona. L’home que busquen és un noi jove, d’entre 30 i 35 anys, no massa alt, moreno, amb el cabell arrissat i llavis gruixuts.

Segons la fitxa de què disposa la policia, i a la que ha tingut accés l’ACN, es tractaria d’un home estranger que el dia dels fets vestia un xandall fosc i una dessuadora amb caputxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes