Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Torna l’hivern

Fins a primer hora del matí s’esperen precipitacions arreu

Els ruixats poden anar acompanyats localment de tempesta a punts del litoral i prelitoral central i sud

  • VÍDEO: Butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya

Divendres creuarà un front fred que portarà precipitacions i fred a bona part del país, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Fins a mitja tarda el cel estarà molt ennuvolat o cobert arreu. A partir de llavors s’obriran algunes clarianes al terç oest on quedarà mig ennuvolat en general amb la formació de núvols a sotavent del Pirineu i algunes nuvolades aïllades, tret del vessant nord del Pirineu on es mantindrà molt ennuvolat o cobert.

Fins a primera hora del matí s’espera precipitació a qualsevol punt, si bé al llarg del matí tendirà a quedar restringida al litoral i el prelitoral, sobretot al sector central, a punts de la Catalunya central, a l’interior del quadrant nord-est i a la cara nord del Pirineu. Al final del dia, la precipitació minvarà en general, tret del vessant nord del Pirineu. Els ruixats seran d’intensitat entre feble i moderada, localment acompanyats de tempesta i calabruix. Al matí és possible que localment sigui d’intensitat forta al litoral i prelitoral i a la Catalunya Central. Les quantitats de precipitació acumulada seran entre poc abundants i abundants en general, si bé localment seran molt abundants o extremadament abundants a la meitat sud del prelitoral.

La cota de neu al Pirineu baixarà dels 1000 als 800 metres durant la matinada. A la resta, la cota de neu començarà de matinada entorn els 1200 metres al terç oest i dels 1500 metres a la resta del país, i baixarà en general al llarg del matí fins al voltant dels 800 metres. Esporàdicament, en moments de xàfec, serà més baixa a punts del sud de la Catalunya Central i al prelitoral sud i central.

La temperatura mínima baixarà de manera entre lleugera i moderada, i en molts casos es donarà al final del dia, tret de les zones més ventades. Es mourà entre els -6 i -1 ºC al Pirineu, entre els -2 i 3 ºC al Prepirineu i la depressió Central, entre els 2 i 7 ºC al prelitoral i entre els 7 i 12 ºC al litoral.

La màxima baixarà entre lleugerament i moderadament, tot i que localment baixarà de manera notable a l’interior. Oscil·larà entre els -1 i 4 ºC al Pirineu, entre els 2 i 7 ºC al Prepirineu i l’Altiplà Central, entre els 6 i 11 ºC a la resta de la depressió Central i al prelitoral, i entre els 9 i 14 ºC al litoral.

El vent de nord es reforçarà al Pirineu, a les Terres de l’Ebre. La mar estarà alterada a l’Empordà.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Refan platges a Platja d’Aro i Sant Antoni

PLATJA D’ARO / SANT ANTONI DE CALONGE
Puigcerdà

ERC veu irregular la inactivitat d’un rentador d’autos

Puigcerdà
BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona