LLUÍS FREIXAS

«Faig la feina d'alcalde i, a més, m'hi diverteixo»

Lluís Freixas fa una valoració de la seva tasca d'alcalde, del govern i de les activitats i actuacions que es fan al municipi

Lluís Freixas té 53 anys i fa més de 14 anys que és alcalde de Campllong. Ha presidit dos anys el Consell Comarcal del Gironès, del qual ara és vicepresident primer. Milita a CiU des del 1986.

–Quina valoració fa del seu govern de coalició, Independents per Campllong-CiU?
–«Treballem per modernitzar el poble, que ha fet un salt endavant i del qual podem estar orgullosos.»
–Un govern unitari suposa avantatges o inconvenients?
–«Crec que es pot governar en conjunt perquè els ideals polítics, a l'hora de fer poble, moltes vegades sobren. Tothom ha de pensar pel seu poble i no pels partits.»
–El municipi, que no arriba als 500 habitants, pot oferir els serveis necessaris?
–«Caldria saber quins són els serveis necessaris. Els serveis més bàsics els tenim coberts, tot i que ens falta un dispensari i projectem una llar d'infants.»
–Se sent orgullós dels catorze anys d'alcalde?
–«Fer d'alcalde, per a mi, no diré que és un hobby, perquè és una cosa seriosa, però sempre m'ho he passat bé. Si no fos així, ja hauria plegat. Faig la feina i, a més, gairebé m'hi diverteixo. No ho trobo avorrit ni que em condicioni massa. Ho trobo com la feina d'estar en una associació de festes. És un treball per a la comunitat.»
–Se sent del partit quant fa d'alcalde?
–«Mai. Suposo que hi ha un llistó per mesurar això. Ser d'un partit és una opció, i ajuda: tens uns companys i un suport, però jo sempre he dit i aconsellat als companys de partit que sempre han de pensar en el seu poble. No pot ser d'altra manera.»
–Va ser dels primers alcaldes que es van mostrar favorables a donar suport a la consulta popular sobre la independència i el poble va participar-hi. Com ho valora?»
–«Després d'analitzar el que ha anat passant, l'estira i arronsa que hi ha hagut, crec que no n'hem sortit reforçats. Ho havíem d'haver fet més bé i amb resultats més bons. Al nostre municipi també ho podíem haver fet més bé, n'hauríem d'haver fet més difusió.»
–Com és la relació amb els pobles veïns?
–«Entre bona i molt bona. Amb tots els pobles, des de Sant Andreu Salou, perquè tenim molt de contacte amb la gent que participa en activitats aquí, fins a Cassà de la Selva, on hi tenim els serveis mes elementals, i també amb Llambilles, i Riudellots.»
–La tradicional i concorreguda fira ha d'anar a més?
–«Pot anar a més. Peró el problema sempre és que l'hem de retenir. Ofereix moltes possibilitats i, en aquests últims anys, l'aspecte comercial ha anat despuntant, i s'ha convertit en una fira de moltes coses. Volem potenciar-ne l'aspecte més econòmic, tot i que els espais comercials s'han doblat en relació a deu anys enrere.»
–Campllong és un poble molt participatiu?»
–«Sí. Sense tenir cap anàlisi, haig de dir que sí, perquè, tot i que ens ajuda gent d'altres pobles, no s'ha de menystenir gens l'esforç de la gent de casa. A banda de l'organització, s'hi afegeix molta gent per ajudar els dies més forts de la fira. Vénen cada any, se senten satisfets i cada any volen millorar.»
–Fa molts anys que fan els pressupostos participatius.
–«Sí. Hi ha una part dels pressupostos que són participatius i, un cop l'any, fem una reunió amb la gent, que els vota. La gent expressa les seves inquietuds, que, a vegades, es porten a la realitat. Participar és saludable.»
–Els és útil el local social?
–«Ens ha desbordat en les previsions inicials que teníem.»
–És tornarà a presentar a les properes les eleccions?
–«No ho tinc ben decidit, però hi ha possibilitats. Depèn dels companys de viatge. Jo preferiria presentar-me en una candidatura unitària, com en les eleccions passades.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona