Una nova ordre d'allunyament prohibeix a l'imam de Cunit aproximar-se a la mediadora

No pot acudir sense avisar al consistori, on treballa la denunciant

«Evitar que els quatre membres de la comunitat islàmica de Cunit acusats de coaccionar, amenaçar i calumniar la mediadora cultural d'origen marroquí que treballa a l'Ajuntament des del 2007 continuïn enfrontant-se físicament o mitjançant un comportament intimidatori a la víctima.» Aquesta és una de les raons que va portar a la fiscalia a sol·licitar una nova mesura de protecció cap a la denunciant, Fatima Ghailan, amb l'objectiu que també «pugui deambular sense protecció policial directa». La valoració d'aquesta petició va fer que, el 5 de febrer, el titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell decretés una ordre d'allunyament que prohibeix a l'imam del municipi, la seva esposa, la seva filla i al president de l'associació islàmica comunicar-se i aproximar-se a menys de 300 metres de la dona i dels seus dos fills. En la interlocutòria s'afegeix que si els processats tenen la «necessitat imperiosa» d'acudir a les dependències municipals on treballa la suposada víctima, hauran de comunicar-ho prèviament al consistori per tal de no coincidir en un mateix lloc; o bé els responsables de l'Ajuntament s'hauran de reunir amb ells en un altre espai.

Es tracta de la segona ordre d'allunyament envers la denunciant. La primera es va dictar a finals del 2008, i va finalitzar el maig passat. Des de llavors, el fet que el jutge de pau presenciés un episodi violent de l'imam contra la mediadora i el seu marit, i que el novembre del 2009 la dona presentés una denúncia per amenaces, han fet que s'arribés a aquest extrem: «El tancament immediat de la instrucció pot ser aprofitat pels imputats per actuar violentament contra Fatima i la seva família en guiar-se pel ressentiment, i la proximitat al judici obre la possibilitat que els pressionin o intimidin.»

«No vam iniciar la queixa»

Fatima Ghailan afirma que ha rebut pressions dels quatre imputats perquè deixi el treball, perquè es posi el vel i perquè no es relacioni amb persones que no són de la comunitat islàmica. En una conversa amb l'imam de Cunit reproduïda per l'Associació d'Amics del Poble Marroquí a la seva web, nega els fets i diu que tot va començar quan dues dones d'origen marroquí van decidir denunciar-la per «haver-les maltractat en l'exercici de la seva feina»: «Ella es va pensar que era la meva família la que va promoure la queixa.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens