Societat

URBANISME

Llum verd amb matisos a la millora del barri vell d’Olot

Tots els grups de l’oposició donen suport al document marc, formulat amb molta participació ciutadana

Discrepen amb les prioritats i reclamen més dotació econòmica que l’actual

Els grups de l’oposició del ple d’Olot van beneir ahir amb matisos el Pla Integral d’Actuació Municipal (PIAM) del nucli antic. Tots van avalar el document marc realitzat per Paisaje Transversal, que ha liderat un ampli procés de participació ciutadana, però no van manifestar el mateix entusiasme en les prioritats fixades, ni amb la dotació econòmica d’aquest any.

Mireia Tresserras (CUP) va afirmar que el PIAM queda curt en les propostes d’habitatge. Segons ella, és la principal problemàtica del nucli antic, amb més de la meitat dels habitatges desocupats i molts en condicions d’infrahabitabilitat. Va recordar que van ser els primers a donar l’alarma sobre el nucli antic arran de l’esfondrament d’un habitatge i que van fer la proposta sorgida d’una jornada sobre habitatge de la CUP de buidar una illa com a prova pilot i adaptar els habitatges del segle XV al segle XXI.

Anna Barnadas (ERC) va afirmar que el PIAM és una prioritat i que el seu grup l’enfoca atenent que s’anirà adaptant a la realitat socioeconòmica de cada moment. Va també reclamar que les dotacions futures siguin més importants que no pas els 150.00 euros d’aquest any i va destacar les aportacions d’ERC: la dinamització de l’illa de Can Sacrest i l’estudi de pisos i locals. Josep Guix (PSC) va recordar que, des del 2004 amb el govern socialista a l’Ajuntament, es va desenvolupar un pla integral de millora del nucli antic subvencionat per la llei de barris. Xevi Garcia (Olot en Comú) va demanar accions” potents i ràpides en el temps” perquè no decaigui la il·lusió ara generada. Va proposar també una reflexió de per què s’ha arribat a la situació actual del nucli antic, per no repetir errors.

El regidor responsable del PIAM, Estanis Vayreda, va destacar que havia estat un procés molt participat, amb més de 1.500 aportacions, i va remarcar la transversalitat del document final, cosa que, segons ell, assegura la seva implementació. “És un document tècnicament molt ben fet i que ha generat un sentiment de confiança en el nucli antic i d’orgull dels ciutadans respecte a aquesta zona”, va sentenciar.

Un portaveu dels veïns amb fills en edat escolar de va denunciar la manca de tacte pel fet que el PIAM no tingui en compte les necessitats educatives dels seus fills en la zonificació escolar d’Olot, la qual, segons ell, margina les famílies de la zona que volen escola pública.

LES FRASES

El pal de paller del PIAM del nucli antic és l’habitatge i aquest àmbit és el PIAM de la CUP
Mireia Tresserras
Portaveu de la CUP
És un document viu; la realitat social i econòmica pot variar, i això pot fer canviar les prioritats
Xevi Garcia
Portaveu d’Olot en Comú
No és el PIAM de l’equip de govern, ni de l’Ajuntament, sinó de tots els qui se l’han sentit seu
Estanis Vayreda
Regidor PIAM Nucli Antic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona tindrà 47 destinacions aquesta temporada d’estiu

VILOBÍ D’ONYAR
Economia

Les glaçades tardanes provoquen la pèrdua de la producció de poma de muntanya

Sant Llorenç de Morunys

En funcionament les càmeres a set pobles garrotxins per evitar robatoris

olot
LLANARS

La central hidràulica torna a funcionar després de quatre mesos d’aturada

LLANARS

Malvivint de nou al ras

Badalona
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona