Blanes dedica l’abril al Mes del Peix Blau
Per segon any, el municipi organitzarà tres jornades gastronòmiques
Per segon any consecutiu, Blanes s’ha proposat reforçar la cuina marinera. L’any passat ja es van organitzar tres mesos dedicats a sengles jornades gastronòmiques i, després dels resultats obtinguts, aquest any es repetirà l’experiència. L’abril serà el Mes del Peix Blau. Durant les jornades de l’any passat es van fer un total de 1.300 menús: 600 menús al Mes del Peix Blau, 300 menús al Mes de la Gamba i 400 menús al Mes del Suquet de Peix.
Les Jornades Gastronòmiques d’enguany comencen aquest mes amb el peix blau, en què participaran 16 restaurants de Blanes, com ara el Bar Casal La Cooperativa, Ca la Luci o Can Tarranc o Cava Nit. Es pot triar entre una àmplia diversitat d’ofertes a preus que van des dels 5,50 euros la més assequible fins als 36,50 euros la més completa.
Tant la llista d’aquests restaurants com les seves respectives propostes de plats i tastos estan recollits en un tríptic distribuït a les oficines de turisme de Blanes i als establiments especialitzats.
Al maig, la gamba
Tot això serà amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, juntament amb altres associacions i establiments de Blanes. El Mes del Peix Blau anirà seguit al maig pel Mes de la Gamba i, a l’octubre, pel Mes del Suquet de Peix.
Les jornades protagonitzades pel peix blau tenen diversos al·licients, un dels quals són els premis amb lots de productes de diferents empreses blanenques a través de sengles concursos en mitjans de comunicació d’àmbit nacional, així com la proposta que fa l’Aula Gastronòmica Grenyal: un taller de cuina especial dedicada al peix blau que es farà els dies 14 i 21.