Societat

societat

Un nou cas eleva a onze el nombre d’afectats per xarampió a Tortosa

Els afectats pel brot de xarampió a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa (Baix Ebre) es van elevar ahir a onze després que se’n confirmés un nou cas. Alhora, es van notificar dos casos sospitosos més, de manera que són set els casos pendents de confirmació d’analítica. Segons l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat), tampoc es descarta la detecció d’algun nou cas durant els pròxims dies.

De les onze persones afectades per aquesta malaltia vírica, sis són treballadors de l’hospital o d’empreses externes vinculades al centre sanitari i les altres cinc són persones que han estat en contacte amb alguna de les sis persones anteriors. Tots els afectats cursen la malaltia sense complicacions i cap ha requerit atenció hospitalària. A més, en tots els casos confirmats i en els sospitosos s’han prescrit mesures d’aïllament als seus domicilis fins que passi el període de transmissió de la malaltia. Alhora es fa un seguiment de la resta de treballadors de l’hospital i dels seus contactes per localitzar possibles casos nous.

El xarampió és una malaltia vírica aguda que es caracteritza per un quadre de febre de més de 38 graus, conjuntivitis, rinitis, tos i afectació de l’estat general, seguit d’una erupció rogenca a la pell que comença darrere les orelles i s’estén a la resta del cos, sense afectar la palma de les mans ni la dels peus, i que apareix entre el tercer i el setè dia després del començament dels primers símptomes. La malaltia és molt contagiosa i es pot encomanar des de quatre dies abans fins a quatre dies després de l’aparició de l’erupció a la pell. Des que es produeix el contagi fins que apareixen els primers símptomes poden passar entre 7 i 21 dies, i és per això que els metges no descarten que apareguin més casos en el brot de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot
societat

Simulacre d’un atac amb ferits amb més de 500 alumnes i professionals sanitaris

Tortosa

El Celler de Can Roca torna a apadrinar la Campanya “Cava amb Cor”

girona
societat

Demanem que es modifiquin els plans d’ordenació a la Terra Alta per aturar projectes eòlics

Batea
societat

Manifest crític amb la gestió de la seguretat a presons

Barcelona
societat

Alerten d’estafes telefòniques per cobrar impostos municipals a Granollers

GRANOLLERS