Montgat obre el termini per a la instal·lació d'un gran centre educatiu privat al municipi

L'Ajuntament confirma que ja hi ha «tres o quatre» entitats interessades

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Montgat van donar el vistiplau per posar en marxa l'expedient de contractació per a l'adjudicació i posterior arribada al municipi d'un gran centre educatiu privat. D'aquesta manera s'obre el termini perquè tots els operadors interessats puguin presentar les seves propostes per ocupar una parcel·la de més de 25.000 m² situada al Pla de Montgat, just a tocar de la sortida de la B-20. La regidora d'Educació, Rosa Funtané (ERC), ha explicat que alguns del barems que puntuaran a l'hora de fer l'adjudicació seran el tipus de proposta educativa o que la població montgatina en pugui treure rendiment. «Si per exemple l'operador decideix fer-hi una piscina, estaria molt bé que en hores no lectives s'obrís als ciutadans de Montgat», va manifestar la regidora a tall d'exemple. Evidentment, un dels punts que pesaran també a l'hora de prendre la decisió final serà «l'oferta econòmica per a l'adquisició dels terrenys que se'ls posa a disposició», va reconèixer Funtané.

El Liceu Francès

Una de les entitats interessades a establir-se a Montgat és el Liceu Francès. Fa només uns mesos es donava per fet que seria aquest centre educatiu el que s'instal·laria al poble, ja que era l'únic que estava interessat a adquirir els terrenys. Ara, però, la mateixa Funtané va assegurar que «hi ha tres o quatre entitats interessades, i la guanyadora sortirà d'aquest concurs que s'ha posat en marxa». I és que la regidora d'Educació va desmentir que l'acord amb l'escola francesa ja estigués fet.

Pel que fa a les previsions, Funtané va comentar que els operadors interessats disposaran d'un mes per presentar els seus projectes. La regidora es va mostrar esperançada que, si tot segueix el seu curs, les obres del complex educatiu es puguin engegar el 2011 i que el centre pugui començar l'activitat lectiva el 2014.

Per la seva banda, l'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), va coincidir amb Funtané en el fet que «és un projecte importantíssim per al municipi», i no va amagar la voluntat que «aquest ha de ser un instrument per crear riquesa i llocs de treball per al poble». En aquest sentit, l'alcalde va expressar el seu desig que «es presentin com més entitats millor i que en sorgeixi un projecte educatiu potent».

D'altra banda, el portaveu de CiU (a l'oposició), Pere Senserrich, no va tenir inconvenient a felicitar l'equip de govern i hi va afegir que «en temps de crisi és important que l'Ajuntament es pugui nodrir d'ingressos com aquests». El PP també va votar a favor de l'expedient de contractació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot