Societat

Un artefacte pirotècnic entra a un pis de Blanes i causa foc

Es va desallotjar l’edifici per precaució

Els Bombers van fer 126 sortides a les comarques gironines per la revetlla

El SEM va atendre 22 persones per intoxicacions i 6 per cremades

L’impacte d’un artefacte pirotècnic en un pis de Blanes va provocar dissabte a la nit –durant la revetlla de Sant Joan– un incendi a la sala d’estar de l’habitatge i va obligar a desallotjar tot l’edifici, situat a la cantonada entre el passeig del Mar i el carrer Porta Nova, a causa de l’afectació del fum. No hi va haver ferits.

Els fets van passar pels volts de dos quarts de dues de la matinada, quan un “artefacte de gran potència i abast”, segons va explicar l’Ajuntament de Blanes, va “esclatar a l’interior del pis, a la sala d’estar, després de trencar la persiana i el vidre de la terrassa”. Alguns testimonis van indicar que havien vist que l’artefacte procedia d’algun punt de davant del passeig. Des del Departament d’Interior es va precisar que l’artefacte que va entrar era “un petard que va encendre les cortines del menjador i va afectar diversos mobles, parets i el sostre de l’estança”. Com que la resta del pis i l’escala de l’edifici van quedar afectats pel fum es va desallotjar l’edifici per precaució. Els inquilins del pis, una parella de gent gran veïna de Barcelona, eren al dormitori descansant i van sortir del pis sense ferides, segons l’Ajuntament. Cap a tres quarts de tres de la matinada els veïns desallotjats van poder tornar, excepte la parella de l’immoble afectat, a qui les autoritats de Blanes van facilitar allotjament.

En l’emergència, hi van intervenir quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, tres patrulles de la policia local de Blanes, Protecció Civil de Blanes i una dotació de l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Litoral.

Balanç de la nit

Aquesta va ser l’actuació més destacada dels Bombers a la demarcació. En total, els Bombers van fer 126 sortides –des de les vuit del vespre de dissabte fins a les vuit del matí de diumenge– a la vegueria de Girona en el que va ser una revetlla de Sant Joan bastant tranquil·la. La xifra és un 18,7% inferior a l’any passat, quan van fer 155 sortides. Cal dir, però, que el descens d’actuacions va ser encara més acusat al conjunt de Catalunya (-33%) que a les comarques gironines.

De les 126 sortides realitzades pels Bombers a la vegueria de Girona, 42 van ser per incendis de vegetació, 51 per incendis de caire urbà (contenidors, vehicles, habitatges...), 19 per serveis com ara accidents de trànsit i salvaments i 14 per dispositiu preventiu (reforços, assistències tècniques...). Per comarques, l’Alt Empordà (32), la Selva (30) i el Baix Empordà (28) van ser on va haver-hi més sortides dels Bombers. Al Gironès, n’hi va haver 17 i a la Garrotxa, 13. Les comarques amb menys sortides van ser el Ripollès (amb 4) i el Pla de l’Estany (amb només 2).

D’altra banda, els sanitaris del SEM van atendre a les comarques gironines 22 persones per intoxicació, 7 per agressió, 6 per cremades i 12 per accidents de trànsits. Als hospitals i centres d’urgència d’atenció primària (CUAP) de la regió sanitària també van dur a terme 19 assistències. Les xifres d’assistències mèdiques són en general similars a l’any passat, tot i que hi ha un lleuger augment d’intoxicacions (el 2017 n’hi havia hagut 18) i de víctimes d’accidents (l’any passat van ser 7).

(Més informació sobre el balanç de la revetlla de Sant Joan a tot Catalunya a la pàgina 13.)

LES XIFRES

47
persones
van ser ateses pel SEM: 22 per intoxicació, 7 per agressió, 6 per cremades i 12 per accidents de trànsit.
42
sortides
dels Bombers van ser per incendis de vegetació i 51 més per altres focs (contenidors, vehicles, habitatges).
126
requeriments
van tenir els Bombers a les comarques gironines des de les 20 h de dissabte fins a les 8 h d’ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva