Societat

ELS PROJECTES SINGULARS, UNA MANERA INNOVADORA DE CREAR LLOCS DE TREBALL

Plans de Formació que potencien els Projectes Singulars

El Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals de l’AMB dona suport als municipis en les diferents iniciatives que proposen destinades a crear llocs de treball

El Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals de l’AMB dona suport als municipis metropolitans en les iniciatives destinades a crear llocs de treball per als ciutadans en risc d’exclusió social del territori metropolità i ajudar a millorar la seva qualitat de vida. El Programa està dotat amb 30 milions d’euros, té una durada de 4 anys amb el mandat i s’articula en dos biennis.

El Pla ha finalitzat la seva primera convocatòria el passat 30 de juny i ha iniciatl a segona el gener passat. Aquesta segona fase destina 15 M, és a dir, la a meitat de l’import destinat al quadrienni)als plans socials de 35 municipis, a excepció del de Barcelona. Els municipis poden presentar projectes a aprovar fins a la última Junta de Govern de l’AMB, al desembre.

Actualment, ja estan aprovats 30 projectes per un import total de 9.009.686,96 €, dels quals, l’AMB finançarà 6.366.820,03 €. Dels projectes aprovats hi ha 20 Plans d’ocupació, 3 d’ajuda a la contractació de persones aturades per part de les empreses, 3 d’ajuts a l’emprenedoria i 4 projectes singulars.

Als Plans d’ocupació s’hi han destinat, als projectes ja aprovats, 5.596.742,08 €, que van dirigits a la contractació de 458 persones. Per altra banda, l’import per als projectes d’ajuda a la contractació, fins al moment, són 381.600 € destinats a la contractació de 74 persones. Per a emprenedoria es preveu donar suport a 71 emprenedors amb una aportació metropolitana de 206.705,95 €.

En l’apartat de Projectes Singulars, de moment s’han aprovat 4 projectes, i se n’estan estudiant uns quants més. L’import implicat en aquests projectes per part de l’Àrea Metropolitana són 181.772 € amb un impacte a 300 persones. En aquesta segona fase de la convocatòria, l’AMB vol potenciar la línia dels projectes Singulars. Es tracta de projectes per poder posar a prova innovacions concretes i no experimentades o molt poc esteses. L’objectiu principal és facilitar l’aparició de noves oportunitats de creació d’ocupació, que tinguin garantia de permanència i que estiguin moguts individualment per l’ajuntament o per diferents municipis.

Collboni: “treballem per reduir l’atur al territori”

El vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Jaume Collboni, ha assegurat que la institució seguirà treballant per a reduir a la zona metropolitana: “Continuarem treballant per reduir l’atur .al territori metropolità especialment amb els col·lectius amb més necessitats, a la vegada que promourem projectes de persones emprenedores que vulguin iniciar noves activitats econòmiques en tot el territori. Creiem fermament en les polítiques públiques que ajuden a generar ocupació de qualitat.

Segons fonts de l’AMB, la millora de la situació econòmica del país no està repercutint en la qualitat i la durada de l’ocupació laboral i és per això que es fa necessari buscar, a més dels plans de formació tradicionals, altres camins en la recerca de formació i ocupació: “A més dels plans ja coneguts calen idees que experimentin amb la innovació els processos de formació i inserció», han conclòs les mateixes fonts..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa