Els nous jutjats es construiran al carrer de Santa Bàrbara a tocar de l'autopista

El Corte Inglés ja ha lliurat a l'Ajuntament de Badalona el planejament dels terrenys de can Llamas

La cessió dels terrenys al Departament de Justícia es farà abans de final d'any, tal com han indicat fonts de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Badalona. Un cop Justícia en tingui la titularitat, es posarà en marxa la licitació del projecte constructiu. El procés des d'aquest moment i fins que l'edifici estigui a punt es pot allargar fins a quatre anys, segons va explicar la consellera de Justícia, Montserrat Tura, qui a l'abril de l'any passat va ser a Badalona per signar el conveni que permet la creació del nou edifici judicial.

L'equipament ocuparà una superfície de 3.208 metres quadrats, emplaçats a la cantonada entre el carrer de Santa Bàrbara i el de Ventura Gassol (el lateral de l'autopista), i una vegada construït tindrà 16.000 metres quadrats. A més d'acollir els jutjats, que a hores d'ara estan repartits en diferents dependències de la ciutat, tindrà espais destinats a serveis com ara l'atenció a les víctimes de violència de gènere i el seguiment de mesures penals alternatives. A més, l'espai projectat, que té un cost estimat de 24 milions d'euros, serà prou gran perquè es puguin incrementar el nombre de jutjats quan sigui necessari a causa de l'increment de la població.

«Previsions incomplertes»

El delegat a Badalona dels Col·legi d'Advocats de Barcelona, Jordi Ballesteros, lamenta que el procés s'hagi allargat tant. «Les previsions de la consellera en el moment de signar el conveni fa mesos que estan incomplertes», explica Ballesteros, que destaca que la falta d'espais a la ciutat ha provocat que hagin marxat a Santa Coloma de Gramenet els serveis gratuïts d'orientació jurídica i de tramitació de la justícia. Els planejament fet per El Corte Inglés per als terrenys de can Llamas inclou també la creació de dues zones verdes que sumen 7.320 metres quadrats. Una situada just per sota de l'edifici judicial, a la cantonada entre el carrer de Santa Bàrbara i el de Vila Vall-llebrera, i l'altra serà tota la franja de terreny a tocar de la banda del carrer de Coll i Pujol. Així doncs, l'edifici dels grans magatzems estarà a la part central del solar, que a hores d'ara està totalment buit i encerclat per una tanca.

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, va confirmar ahir la possibilitat que l'actual edifici dels jutjats –emplaçat entre el carrer d'en Prim, el de Germà Juli i la riera d'en Matamoros– pugui convertir-se en un equipament sanitari i acollir l'edifici de consultes externes de l'hospital municipal. Tot i així, va situar aquesta previsió «en un mínim de vuit anys vista» i va apuntar la possibilitat d'expropiar algunes finques a tocar dels jutjats per poder destinar més superfície quan es faci l'edifici d'usos sanitaris.

Badalona guanya aquest any un jutjat d'instrucció

El partit judicial de Badalona, que inclou també els municipis de Sant Adrià de Besòs i Montgat, tindrà un nou jutjat d'instrucció, el número cinc, que ha d'estar en funcionament abans que acabi l'any, segons les previsions del Departament de Justícia. Aquest jutjat se suma als quatre d'instrucció que ja funcionen, els set de primera instància i al jutjat de violència de gènere. En aquests moments, estan repartits en tres edificis diferents en espera que es construeixi el nou immoble, que ha d'acollir tota l'activitat relacionada amb l'administració de justícia a Badalona. El més probable, segons Jordi Ballesteros, és que per encabir el nou jutjat d'instrucció número cinc s'habiliti una planta del carrer de Francesc Layret, 101, on a hores d'ara ja hi ha situats un jutjat de primera instància i el dedicat a la violència de gènere. La resta de serveis estan repartits entre l'edifici dels jutjats del carrer d'en Prim i un equipament del carrer de Santa Bàrbara, 64.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat