Montgat controla la proliferació d'antenes de telefonia mòbil

Estableix quatre espais del municipi perquè les operadores s'hi instal·lin

Montgat proposarà a les quatre companyies de telefonia mòbil que operen al poble –Telefónica, Vodafone, Xfera i Orange– que col·loquin les seves antenes a quatre punts específics de Montgat que són de titularitat municipal. Segons l'alcalde, Jordi Ràmia (PSC), d'aquesta manera s'evitarà la proliferació incontrolada al municipi d'aquesta mena d'instal·lacions. La intenció és col·locar una sola antena a cada punt i que les companyies s'hi puguin connectar. Els quatre punts proposats pel consistori són: la plaça de Termini (al sector de les Costes), el parc del Turonet (al Turó del Mar), a la zona del Turó de Montgat (en un espai entre l'N-II i l'autopista C-23) i al carrer Lola Anglada (al barri del Pla de Montgat). L'excepció serà el trasllat d'una antena –que actualment està al carrer Arno Jägger, molt a prop de l'escola Mireia– que es posarà al carrer Joaquim Costa.

Ràmia va explicar que amb aquesta mesura, que de moment ha tingut una bona acollida entre les operadores, també es busca garantir una bona cobertura de telefonia mòbil a tot el poble. L'alcalde va assegurar que els punts proposats «compleixen tots els requisits legals», però va dir que es posarà la informació a disposició de Localret perquè ho verifiqui. Ràmia va pronosticar que «d'aquí a mig any aquest pla hauria d'estar aprovat». D'aquesta manera, Montgat disposarà de cinc antenes per a tot el municipi.

Els veïns, dividits

ll.a

Per la seva banda, els veïns de les zones properes a l'emplaçament de les antenes van mostrar opinions dividides. El president de l'associació de veïns de les Costes, Jaime Valdeolivas, va dir que estan conformes amb l'antena que es posarà a la plaça Termini perquè «és un bon lloc». A l'altra banda hi ha els veïns del pla de Montgat. I és que el secretari de l'associació de veïns d'aquest barri es va mostrar clarament en contra de la antena prevista al carrer Lola Anglada. «Hi ha l'escola Marina molt a prop i tant l'AMPA del centre com els veïns la rebutgem de ple en aquest punt», va manifestar Francesc Garcia. El secretari es va mostrar obert a negociar amb l'Ajuntament però va anunciar que «si no es proposa un altre punt hi haurà mobilitzacions». Per la seva banda, l'alcalde es va mostrar obert a parlar d'un canvi d'emplaçament en aquest punt i va assegurar que es reunirà amb els veïns afectats «per cercar una solució comuna».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA