Societat

Els taxistes anuncien l’inici d’una vaga indefinida i mobilitzacions a Barcelona

Els manifestants asseguren que no mouran els cotxes de la Gran Via fins que Foment no permeti als municipis limitar les llicències VTC

Colau demana “calma” i “cap fred” al sector del taxi

Els taxistes han anunciat aquest divendres l’inici d’una vaga indefinida i han decidit mantenir les mobilitzacions.

Després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que manté la suspensió cautelar del reglament de l’Autoritat Metropolitana de Barcelona que limita les llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), els taxistes han reprès les mobilitzacions. Des de primer hora de la tarda han col·lapsat el centre de Barcelona i els accessos a l’aeroport del Prat per la C-31. Aquest vespre s’han anat reduït les afectacions al trànsit provocades per les mobilitzacions del sector del taxi, si bé la Gran Via encara està tallada entre el carrer Entença i la plaça Tetuan.

Ha estat en aquesta via, a la cruïlla amb Passeig de Gràcia, on els taxistes han celebrat una assemblea on han acordat deixar els seus cotxes aturats a la Gran Via. Han assegurat que no els mouran fins que el ministeri de Foment permeti a territoris i municipis limitar les llicències VTC. En concret, reclamen al govern espanyol no faci un “afegit” a l’article 91 de la Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres (LOTT) i modifiqui l’article 182.2 del Reglament d’Ordenació de Transports Terrestres (ROTT).

“Això és el 15-M, segona part”, ha assegurat el portaveu d’Elite Taxi, Alberto Álvarez, després de la votació de la decisió en assemblea. Álvarez ha fet una crida a altres taxistes de l’Estat perquè “parin” i facin un “moviment històric” per “solucionar el problema”. “Si no ho aconseguim des del carrer, no ho aconseguirem mai”, ha defensat el portaveu d’Elite Taxi.

Colau crida a la calma

Els representants de les associacions del taxi s’han reunit aquesta tarda amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que també és presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per reconduir la situació. Colau ha demanat als taxistes que protesten en contra la suspensió cautelar de la norma que limita les VTC que mantinguin la “calma” i “cap fred”. L’alcaldessa els ha recordat que “les accions violentes no ajuden a ningú i menys al sector del taxi”, en referència als incidents que s’han registrat durant la vaga de 48 hores d’aquest dimecres i dijous entre alguns taxistes i conductors de vehicles VTC. Al marge d’aquests incidents, ha volgut traslladar el seu suport al sector: “Saben que estem aquí, que ens tenen al seu costat i que farem tot allò possible”.

Per solucionar el conflicte, l’alcaldessa ha interpel·lat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha instat a que modifiqui la Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres (LOT) via decret llei per tal de deixar clar que existeixen competències locals per regular els desplaçaments amb origen i destí a l’àrea metropolitana de la ciutat. Això, segons ella, “donaria elements nous al jutge” per poder fallar en favor de la normativa aprovada per l’AMB. Ha assegurat que “el ministeri ja va traslladar que estava disposat a reconèixer” les competències de l’AMB, però ha exigit que això “es traslladi com més aviat millor a la llei” perquè el jutge pugui aixecar la suspensió cautelar del reglament que regula les llicències VTC.

També ha demanat a Foment que porti a terme una “interlocució” amb el sector del taxi amb la finalitat de “transmetre aquest missatge de tranquil·litat”, que ja va traslladar a l’AMB en la seva reunió. Ha estès aquesta petició d’implicació a la Generalitat, a la que ha demanat no tramiti més llicències VTC i que se sumi a la defensa de la regulació.

L’alcaldessa ha explicat als taxistes que ja ha mantingut reunions amb Foment amb la finalitat d’aclarir quines són les competències de l’AMB en matèria de regulació del trànsit, i en concret dels vehicles VTC. El mes d’agost, però, és “inhàbil judicialment” i hauran d’esperar a setembre per a qualsevol resolució judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA