Societat

Vuit detinguts per integrar una banda que va robar 68 vehicles per encàrrec 

Els Mossos d’Esquadra han detingut vuit persones que formaven part d’una banda que va arribar a sostreure 68 vehicles per encàrrec a la demarcació de Barcelona, i que eren després enviats fora d’Espanya. Segons han informat aquest dijous els Mossos, la banda, que estava liderada per dos germans d’origen magribí, s’havien especialitzat a robar furgonetes d’una determinada marca comercial i dos tipus de turisme de dues marques i models concrets.

La investigació es va iniciar a final de gener del 2017 quan la Unitat Central de Trànsit Il·lícit de Vehicles va tenir coneixement de la recuperació de diferents turismes al port de Gènova (Itàlia) i al de Seta (França), que havien estat sostrets a l’àrea de Barcelona.

Les primeres gestions van posar els investigadors sobre la pista d’una organització liderada per dos germans, un dels quals estava establert a Barberà del Vallès (Vallès Occidental) i l’altre, a cavall de Màlaga, Cadis i el nord d’Àfrica.

Arran de les confiscacions inicials, la banda va començar a traslladar els vehicles robats a Algesires per enviar-los després al nord d’Àfrica.

L’organització duia a terme els robatoris per encàrrec, i així el germà assentat a Barberà del Vallès era qui rebia “l’encàrrec”, on s’especificada la marca, el model i, en ocasions, fins al color del vehicle.

Al costat d’altres membres de l’organització establerts a Catalunya, buscava un vehicle d’aquestes característiques, que era robat i portat per un conductor arribat del nord d’Àfrica perquè el transportés fins a aquell continent.

L’organització investigada, que actuava de nit, utilitzava moderns dispositius electrònics per accedir al vehicle, posar-ho en marxa i copiar les claus.

Després, o el transportaven immediatament sense alterar cap element identificador del vehicle mentre el titular desconeixia que havia estat víctima d’un robatori, i encara no havia interposat la denuncia o, a vegades, canviaven les matricules originals per altres que no constaven en les bases de dades policials.

Un altre procediment consistia a traslladar els cotxes robats fins a una casa situada a Tarragona, on alteraven els elements identificadors, com el número de bastidor i les plaques de matrícula.

A final de maig es van dur a terme diversos registres a Barberà del Vallès i Tarragona i es va detenir a vuit dels investigats a Mataró, Sabadell, Barberà del Vallès, Barcelona, Tarragona i Figueres, dos dels quals van ingressar a la presó, mentre dos més ja estaven a la presó pels mateixos fets en el moment de les detencions.

Els investigadors han pogut atribuir a la banda 68 fets delictius de robatoris o furt de vehicles, així com d’apropiació indeguda. Aquests delictes estan connexos amb altres delictes de falsificació documental dels elements identificadors del vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès