Societat

Vuit detinguts per integrar una banda que va robar 68 vehicles per encàrrec 

Els Mossos d’Esquadra han detingut vuit persones que formaven part d’una banda que va arribar a sostreure 68 vehicles per encàrrec a la demarcació de Barcelona, i que eren després enviats fora d’Espanya. Segons han informat aquest dijous els Mossos, la banda, que estava liderada per dos germans d’origen magribí, s’havien especialitzat a robar furgonetes d’una determinada marca comercial i dos tipus de turisme de dues marques i models concrets.

La investigació es va iniciar a final de gener del 2017 quan la Unitat Central de Trànsit Il·lícit de Vehicles va tenir coneixement de la recuperació de diferents turismes al port de Gènova (Itàlia) i al de Seta (França), que havien estat sostrets a l’àrea de Barcelona.

Les primeres gestions van posar els investigadors sobre la pista d’una organització liderada per dos germans, un dels quals estava establert a Barberà del Vallès (Vallès Occidental) i l’altre, a cavall de Màlaga, Cadis i el nord d’Àfrica.

Arran de les confiscacions inicials, la banda va començar a traslladar els vehicles robats a Algesires per enviar-los després al nord d’Àfrica.

L’organització duia a terme els robatoris per encàrrec, i així el germà assentat a Barberà del Vallès era qui rebia “l’encàrrec”, on s’especificada la marca, el model i, en ocasions, fins al color del vehicle.

Al costat d’altres membres de l’organització establerts a Catalunya, buscava un vehicle d’aquestes característiques, que era robat i portat per un conductor arribat del nord d’Àfrica perquè el transportés fins a aquell continent.

L’organització investigada, que actuava de nit, utilitzava moderns dispositius electrònics per accedir al vehicle, posar-ho en marxa i copiar les claus.

Després, o el transportaven immediatament sense alterar cap element identificador del vehicle mentre el titular desconeixia que havia estat víctima d’un robatori, i encara no havia interposat la denuncia o, a vegades, canviaven les matricules originals per altres que no constaven en les bases de dades policials.

Un altre procediment consistia a traslladar els cotxes robats fins a una casa situada a Tarragona, on alteraven els elements identificadors, com el número de bastidor i les plaques de matrícula.

A final de maig es van dur a terme diversos registres a Barberà del Vallès i Tarragona i es va detenir a vuit dels investigats a Mataró, Sabadell, Barberà del Vallès, Barcelona, Tarragona i Figueres, dos dels quals van ingressar a la presó, mentre dos més ja estaven a la presó pels mateixos fets en el moment de les detencions.

Els investigadors han pogut atribuir a la banda 68 fets delictius de robatoris o furt de vehicles, així com d’apropiació indeguda. Aquests delictes estan connexos amb altres delictes de falsificació documental dels elements identificadors del vehicle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia