El subministrament elèctric torna amb comptagotes als pobles del nord del Maresme

Els municipis del nord de la comarca es van recuperar ahir molt lentament del tall en el subministrament elèctric. La desconnexió de la línea de transport de 220 kV entre Vic i Juià de Red Eléctrica de España (REE) de dilluns com a conseqüència del temporal va afectar la xarxa subsidiària d'Endesa que donava servei majoritàriament a la demarcació de Girona, però que també arriba al Maresme. Així, municipis com Canet de Mar, Calella, Pineda i Tordera van quedar-se a les fosques a la tarda del dia 8. Calella i Canet van començar a recuperar el subministrament a partir de les tres de la matinada d'ahir, però fins a la tarda no es va considerar restablerts del tot. L'hospital comarcal Sant Jaume de Calella es va veure obligat a treballar al matí amb generadors de corrent i anul·lar algunes visites per als propers dies. Els pocs hotels que obren tot l'any a la ciutat també van haver de fer mans i mànigues per garantir l'electricitat en els seus establiments.

Al polígon industrial de Mas Roger de Pineda força indústries no van poder treballar perquè no van tenir electricitat durant tot el dia i alguns industrials ja parlaven d'interposar una denúncia contra Endesa. Pel que fa a Canet, als problemes de la llum cal afegir-hi el de les connexions via telèfon mòbil que també van quedar molt afectades fins ahir a la tarda.

A Tordera, totes les urbanitzacions menys Mas Reixach es van mantenir ahir sense subministrament elèctric, a banda de part del veïnat de Sant Pere i el polígon industrial de Can Verdalet i alguns masies aïllades. Segons les estimacions fetes per l'Ajuntament es tracta d'unes 4.000 persones. A Sant Cebrià de Vallalta, policia local i ADF van treballar durant tot el dia per resoldre els incidents relacionats amb la caiguda d'arbres sobre línies elèctriques, especialment a les urbanitzacions de Can Palau, Can Domènech i Castellar d'Índies. Es preveia que com a màxim dimecres al matí l'electricitat estaria restablerta a tot el municipi. També les urbanitzacions de Santa Susanna van ser les més perjudicades pels talls de llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES