Veïns i Ajuntament salven l'única plaça del Manresà de Badalona

Un nou planejament reduïa i traslladava l'espai públic a un altre lloc del barri

Després de la nevada que ha caigut aquests dies, ahir la sorra del terra de l'única plaça que hi ha al barri del Manresà de Badalona encara era molla. «Si algun infant hagués volgut jugar-hi a pilota, s'hauria enfangat fins a les orelles», deia ahir Joaquim Codina, president de l'associació de veïns d'aquest barri situat entre el polígon industrial de Can Ribó i el límit territorial amb Montgat. Amb tot, ara les condicions de la plaça esdevenen un mal menor, ja que la mateixa existència de l'únic espai lliure d'aquest petit barri badaloní ha penjat d'un fil en els últims mesos. El nou planejament urbanístic demanat per les empreses propietàries de terrenys a la zona per regularitzar les diferents zones edificables comportava inicialment que aquesta plaça –situada entre el lateral de l'autopista C-31 i la carretera de Tiana– desaparegués del seu emplaçament actual i fos traslladada a un espai més allunyat dels habitatges del barri, un espai que, a més, estaria envoltat per quatre nous blocs de pisos en forma de cub. «Aquesta configuració reduïa una plaça pública a un espai interior i això no garantia que s'hi accedís lliurement, sobretot de nit», explica la regidora delegada del districte primer, Montse Juárez (CiU).

Per tot plegat, els veïns del barri van presentar al·legacions al projecte, que el consistori va estudiar i va tenir en compte. Després de setmanes de negociació i, segons Júarez, d'un «diàleg constant» entre veïns i administració, finalment s'ha consensuat una modificació puntual del pla especial al barri –aprovat pel ple de l'Ajuntament– en què es mantenen l'emplaçament i les dimensions de la plaça. Com a compensació a la iniciativa privada interessada a edificar aquests pisos, el planejament definitiu del barri preveu que aquests puguin tenir un pis més, en lloc de la planta baixa més dos pisos previstos inicialment. A més, la nova ordenació també consolida dos solars municipals que l'Ajuntament vol reservar per fer equipaments en el futur. «El barri no té cap escola bressol ni cap local per a gent gran», diu Juárez com a exemple dels espais que s'hi podrien construir.

El portaveu veïnal s'ha mostrat «satisfet» perquè la plaça del barri s'hagi mantingut. Amb tot, i en nom dels veïns de la zona, Codina no amagava ahir el seu malestar per les «insuficients» reformes que s'han dut a terme a la plaça fins ara. «Fa 30 anys que ens prometen que la condicionaran, però és una vergonya que encara no s'hagi pavimentat i que no s'hi hagin instal·lat, per exemple, bancs nous», denunciava el líder veïnal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins