Societat

Impuls a la nova residència Sant Jaume d’Olot

El conseller va confirmar ahir el finançament per a la pròxima fase d’obres

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va visitar ahir la residència de gent gran de l’antic hospital Sant Jaume d’Olot, que s’està reformant, i va reiterar el compromís del seu departament amb el finançament de l’obra, el cost de la qual puja, en total, a uns tres milions d’euros.

De moment ja se n’ha executat una primera fase (d’aquí a poc ja entrarà en servei), que ha suposat una inversió de 441.000 euros, finançats per la Fundació Antic Hospital Sant Jaume i l’esmentat departament de la Generalitat. Els treballs han consistit fins ara en la renovació d’una part de les habitacions i en la construcció d’una gran sala d’estar, entre altres intervencions, totes a la primera planta. La següent etapa de les obres, amb un pressupost d’uns 800.000 euros, afectarà la planta baixa, on s’obrirà un nou accés i rebedor, es reformarà la bugaderia i es renovaran els ascensors, entre altres treballs. L’alcalde, Josep Maria Corominas, va anunciar que tenen previst posar a licitació les obres abans de finals d’any.

Durant la seva estada a Olot, El Homrani també es va reunir amb l’equip directiu del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. El conseller va posar l’accent en la necessitat de saber atendre la diversitat de la gent gran i en la conveniència de reforçar l’atenció domiciliària.

El Mirador del Puigsacalm

El conseller Chakir el Homrani va inaugurar ahir al matí la residència de gent gran de la Vall d’en Bas El Mirador del Puigsacalm. El nou equipament, situat a prop de la carretera de Vic, al terme de Sant Esteve d’en Bas, ofereix, de moment, 42 places de residència i 60 de centre de dia públiques, subvencionades parcialment per l’administració. La capacitat del centre, però, és molt més gran perquè es disposa d’espai lliure en una ala de l’edifici. Es va obrir el mes passat, vuit anys després que comencessin les obres, que van estar molt de temps aturades. La gestió la porta, en règim de concessió, l’empresa d’El Mirador de l’Estany, de Banyoles, que s’ha fet càrrec de la inversió per bastir els interiors de l’edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa