Societat

Els veïns de Montjuïc i els clubs d’escacs retiren les mocions per parlar amb el govern

Dues de les tres mocions d’entitats ciutadanes que s’havien de debatre en el ple van ser retirades perquè els impulsors van pactar prèviament amb l’equip de govern asseure’s a negociar el tema. En concret, es van deixar sobre la taula la moció de l’associació de veïns de Montjuïc per reclamar un bus urbà directe a l’institut Narcís Xifra i la dels dos clubs d’escacs de la ciutat –el Gerunda i el Santa Eugènia–, que demanaven la col·laboració del consistori per realitzar un festival d’escacs.

El president de l’associació de veïns de Montjuïc, Siso Boadas, explica que van prendre la decisió després de reunir-se divendres amb l’alcaldessa, Marta Madrenas: “Hem decidit deixar la moció en suspens perquè ens ha ofert asseure’ns a parlar per veure si trobem una solució.” Les protestes del barri perquè els nens han de fer transbord entre dues línies per anar a l’institut es remunten al curs passat, quan els van oferir una mesura provisional (un bus directe del Consell Comarcal que val 1,50 euros, molt més que els 40 cèntims d’un bus urbà) fins a trobar una solució definitiva per aquest curs, però els han allargat la mesura temporal.

Pel que fa al festival d’escacs –que es vol realitzar la segona setmana de juliol amb la implicació de tota la ciutat per mitjà d’activitats, a més de fer un torneig internacional a la UdG–, el president del Gerunda, Josep Serra, explica que el consistori els ha dit que la millor via perquè hi col·laborin és per mitjà del servei d’esports. Així, avui mateix es reuniran amb el regidor d’Esports, Josep Pujols, per constituir un grup de treball per impulsar el festival. La constitució d’aquest grup de treball entre l’Ajuntament, els clubs d’escacs i la UdG era una de les peticions de la moció, junt amb una ajut econòmic de 25.000 euros. Serra deixa clar que la seva intenció és que al gener estigui tot estructurat perquè no els caigui el temps a sobre i que, per tant, si veuen que s’encalla aquesta via, tornaran a presentar la moció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES