Montgat i el Masnou uniran forces perquè les bicis no passin pel passeig Marítim

El consistori montgatí ho va prohibir el 2008 perquè el pas és molt estret, però els ciclistes no en fan cas

Just davant de la torre de guaita de Montgat, al passeig Marítim, hi ha un cartell amb una senyal de prohibit la circulació de bicicletes les 24 hores del dia. La senyal, a més, va acompanyada d'un text que assegura que «es prohibeix la circulació de cicles i bicicletes per aquest passeig sota sanció administrativa». Aquesta prohibició afecta el tram del passeig Marítim que hi ha entre Montgat i el Masnou i està vigent des del 2008. Amb tot, però, l'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), va admetre que «els ciclistes no en fan cas i hi passen igualment». El motiu de la prohibició no és altre que es fa impossible la compatibilitat entre vianants i ciclistes, a causa de l'estretor del pas. Per això, ara l'alcalde de Montgat vol unir esforços amb el del Masnou per posar fre a aquest problema. A més, Ràmia també va denunciar que «algunes persones han arribat a tirar a terra les senyals de prohibició». Davant aquest problema, i en espera de la reunió que ha de mantenir amb el seu homòleg masnoví, Ràmia es va mostrar partidari de «destinar més policies en aquest punt perquè hi hagi més control de la situació».

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament del Masnou, Ernest Suñé (PSC), va compartir la preocupació de l'alcalde de Montgat i es va mostrar disposat a cercar accions conjuntes per frenar aquesta problema. Amb tot, Suñé va assegurar que a la part del passeig Marítim que passa pel terme municipal del Masnou no es prohibirà el trànsit en bicicleta. «Per sort, al tram del Masnou l'ample de la via és més gran que el de Montgat», va admetre Suñé, que va considerar que Montgat es veu «en una posició més delicada» en tot aquest assumpte. Tot i això, però, Suñé va coincidir amb Ràmia que una de les solucions podria ser l'augment del control policial i de senyals. A més, el regidor masnoví va proposar que a la llarga aquest problema s'hauria de discutir amb més municipis com ara Premià de Mar, perquè «així es pugui fer més pressió per resoldre aquest problema».

Cap sancionat

ll.a

Tot i la prohibició vigent des del 2008 de circular en bicicleta pel passeig Marítim de Montgat, el cert és que a dia d'avui encara no hi ha hagut cap ciclista multat per fer-ho. La regidora de Comunicació del govern de Montgat, Cristina Ares (PSC), va reconèixer que «és difícil multar-los perquè moltes vegades, tot i ser interceptats, els ciclistes van indocumentats». Ares, però, va vaticinar que «el més complicat serà quan arribi la temporada d'estiu, que és quan hi ha més usuaris del pas». La sanció econòmica per anar en bicicleta per aquest punt de Montgat pot oscil·lar entre els 60 i els 85 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA