Societat

La meitat de jutges i fiscals fan vaga

Uns 307 jutges d’un total de 700, més 165 fiscals dels 389 que exerceixen a Catalunya, tornen a exigir millores

Segona vaga de jutges i fiscals aquest 2018: el maig passat amb el govern del PP i ahir amb el govern del PSOE. L’aturada va aplegar gairebé la meitat de les plantilles de jutges i fiscals que exerceixen a Catalunya, una xifra inferior al 62% assolit a la primavera.

Segons va informar el TSJC, un total de 307 jutges i magistrats d’una plantilla de 700 (un 43%) es van sumar a la vaga convocada per gran part de les associacions judicials per exigir més mitjans materials i personals. Pel que fa als fiscals, la fiscalia general de l’Estat va detallar que del total de 389 integrants del ministeri fiscal a Catalunya, uns 165 (un 42%) van seguir la jornada de protesta. A l’Estat espanyol, van seguir-la un 54% dels jutges i un 40% dels fiscals. La vaga va afectar unes 550 actuacions, sobretot judicis en l’àmbit civil.

La majoria de jutges i fiscals es van concentrar als edificis judicials. A la Ciutat de la Justícia de Barcelona hi havia les deganes dels jutjats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, Mercè Caso i Lidia Ureña, respectivament, i la fiscal en cap de Barcelona, Concepción Talón. Caso va llegir el manifest de suport a la vaga, amb la qual jutges i fiscals exigeixen al Ministeri de Justícia més mitjans, així com millores salarials, per poder oferir als ciutadans “un servei públic de qualitat”. El manifest reclama també reformes legals per garantir una major independència de la cúpula del poder judicial, i exigeixen que 12 dels membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) —que just el 4 de desembre s’han de renovar— siguin elegits “per sufragi directe entre els jutges”, com recomana la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona