Societat

Colau frena durant un any les construccions a Gràcia

L’Ajuntament de Barcelona ha decretat una suspensió de llicències que impedirà, des d’ahir i durant un any, que es puguin construir nous edificis, fer grans rehabilitació, enderrocs i desenvolupar plans urbanístics a la Vila de Gràcia i també en alguns sectors específics dels barris de la Salut, Vallcarca i Camp d’en Grassot i Gràcia Nova.

La mesura vol evitar que es multipliquin les sol·licituds per edificar a la zona mentre no s’aprova un nou catàleg que té com a objectiu la preservació urbanística i la protecció del patrimoni singular d’aquest districte. A ningú se li escapa que la redacció d’aquest nou document, que tindrà forma de pla especial, es fa després que l’enderroc previst de dues cases del carrer Encarnació, que també afectava una alzina bicentenària que finalment es va poder salvar, generés una onada de protestes veïnals al territori que encara cuegen.

La tesi del govern d’Ada Colau és que Gràcia tenia un tipus de construccions molt característic, molt equiparable a la imatge icònica de la caseta amb jardí, que han anat desapareixent amb el boom immobiliari que ha experimentat aquest districte. El primer objectiu, doncs, del catàleg serà identificar quantes en queden per veure i, després, quines cal preservar.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, va admetre ahir que la moratòria de llicències –durament criticada per partits com ara el PDeCAT, Cs o el PSC– no provocarà un fre en sec dels projectes immobiliaris a la zona, ja que la demanda de llicències dels promotors s’ha multiplicat en els últims mesos arran de l’entrada en vigor de la mesura que els obliga a fer un 30% de pisos públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona