Societat

Plantada a la plaça del Vi pels talls de llum

Veïns de la Font de la Pólvora van arrencar el compromís de reunir-se avui al matí amb l’alcaldessa de Girona

Una cinquantena de veïns del barri de la Font de la Pólvora es van manifestar ahir al migdia des de la plaça del Llimoner fins a la plaça del Vi –van tallar un carril de la carretera de Sant Feliu i també del carrer del Carme– per protestar pels talls de llum al barri i també per expressar la seva indignació amb l’alcaldessa Marta Madrenas, que atribueix la problemàtica al frau elèctric. Convocats per la Plataforma per la Dignitat de la Font de la Pólvora, els manifestants van fer el recorregut fins a l’Ajuntament de Girona amb pancartes i cridant consignes com ara “Prou talls, no som delinqüents”, “Madrenas, solució o dimissió” i “Font de la Pólvora també és Girona”. La manifestació va discórrer pacíficament fins a la plaça del Vi. I allà, després de la lectura d’un manifest, en què a més de demanar solucions als talls acusaven l’alcaldessa de Girona de criminalitzar tots els veïns amb l’objectiu de defugir les seves responsabilitats polítiques, van començar a reclamar amb insistència mantenir una trobada personal amb Marta Madrenas. Fonts del consistori van assegurar, però, que això no era possible, perquè Madrenas no era en aquells moments a l’ajuntament. I les explicacions que en diverses ocasions els va donar el vicealcalde, Eduard Berloso, amb relació als treballs de sectorització de les línies que Endesa està a punt de començar al barri per tal d’arreglar els talls, no van satisfer els veïns. “No podem ni fer el menjar ni dutxar-nos i vostè ens parla de solucions llunyanes en el temps”, va exclamar una veïna, que va arrencar una forta ovació de les persones allà congregades. Va ser aleshores quan els manifestants van demanar a Berloso la instal·lació de generadors elèctrics al barri mentre duren els treballs de sectorització de les línies d’Endesa i un compromís per escrit en aquest sentit. L’acte de protesta va anar pujant de to i els veïns es van situar davant de l’accés principal del consistori amb la intenció d’accedir-hi. Els moviments de la policia municipal amb l’objectiu de tancar les portes de ferro van encendre els ànims i es va produir algun forcejament amb els manifestants, que van acabar entrant al pati, on van protagonitzar una plantada. Van anunciar que no es mourien d’allà fins a reunir-se amb Madrenas.

Els regidors dels diversos grups a l’oposició, primer, i dos representants de la plataforma, després, van mantenir una trobada a l’interior de l’edifici consistorial amb el vicealcalde per intentar trobar una sortida a la situació. Finalment, es va aconseguir arrencar un compromís per escrit per tal de mantenir, avui a les nou del matí, una trobada amb l’alcaldessa per abordar les solucions als talls de llum. Amb aquest compromís per escrit, es va donar per acabada la protesta.

Per la seva banda, els cinc grups municipals a l’oposició de l’Ajuntament (ERC-MES, CUP-Crida per Girona, el PSS, Cs i el PPC) van registrar una moció conjunta per reclamar la compareixença del vicealcalde en el pròxim ple, el dia 21, per preguntar-li sobre els talls de llum al barri. Els grups municipals destaquen que aquesta situació “ha perjudicat i perjudica múltiples famílies, i fins i tot serveis públics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa