Societat

Un detingut i tretze ferits en les protestes dels taxistes a Madrid

La policia espanyola carrega contra els concentrats a l’exterior del recinte d’Ifema, on aquest dimecres s’ha inaugurat el Fitur

Tres policies i dos taxistes han estat traslladats a l’hospital per ferides lleus

La protesta dels taxist

es a l’exterior del Fitur, la fira internacional de turisme que se celebra a Madrid, s’ha saldat fins ara amb un detingut i 13 ferits.

La Policía Nacional espanyola ha informat de la detenció d’una persona per resistència a l’autoritat i desobediència durant la protesta que els taxistes duen a terme a l’M-40 i a les portes del al recinte ferial de l’Ifema.

En el marc del tercer dia de vaga contra les llicències dels VTC els taxistes han tallat en dues ocasions l’M-40, la ronda que circumval·la la capital espanyola. L’única detenció fins ara s’ha produït en els xocs entre policies i concentrats a l’altura de la sortida 7 de l’autovia.

Els antiavalots han carregat aquest matí per obrir l’accés sud al Fitur, on s’han concentrat els taxistes en vaga. La fira ha obert portes aquest dimecres amb la presència del rei Felip VI, que hi ha pogut entrar per l’accés nord.

El servei d’emergències mèdiques Samur ha informat de 13 ferits, tots lleus malgrat que cinc (tres policies i dos taxistes) han estat traslladats a hospitals per a una valoració més exhaustiva.

Segons la Prefectura Superior de la policia de Madrid, un taxista ha donat un cop de puny al cap d’un agent, que ha estat traslladat a l’hospital de Nuestra Señora de América. Un taxista ha resultat ferit lleu, amb un trau al cap, després que els antiavalots hagin carregat contra un grup de vaguistes que intentava accedir al recinte firal per l’accés nord.

Un taxista va ser atropellat ahir per un vehicle VTC a l’A-2 i va haver de ser ingressat a l’hospital de la Paz.

Peticions de negociació

El president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, ha assegurat que està disposat a negociar-ho tot amb els taxistes excepte el temps de precontractació dels VTC, ja que entén que és un assumpte que correspon als ajuntaments.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha demanat al sector del taxi i a la Comunitat de Madrid que s’asseguin a negociar.

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha instat a evitar un “enquistament del conflicte” i ha defensat un equilibri entre el negoci tradicional del taxi i l’activitat dels vehicles de lloguer amb conductor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva