«Luigi» busca diners

L'exdiputat i presumpte «cervell» de la trama del «cas Pretòria» mou fils ja fa dies per recollir els 500.000 euros de fiança que li demana Garzón

Exdiputat del PSC, col·leccionista d'art i amant dels luxes. Considerat un empresari d'èxit abans de convertir-se en la cara més coneguda del cas Pretòria. Luis García Sáez, Luigi, torna a moure fils des de la presó. I, aquest cop, no per fer negoci, sinó per reunir el mig milió d'euros de fiança que li va imposar el jutge Garzón. Fonts properes al suposat cervell de la trama i únic imputat en el cas que continua a la presó van assegurar ahir que Luigi no disposa d'aquesta quantitat i que la Setmana Santa ha alentit les gestions que ell i els seus familiars estan fent per reunir-la des de fa ja dies.

Garzón atribueix a García Sáez el paper de nexe d'unió entre la resta d'imputats, que haurien actuat seguint unes pautes comunes en diferents promocions urbanístiques entre els anys 2000 i 2005 a Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres. Les pautes comunes a les quals es refereix el jutge de l'Audiencia Nacional fan referència al fet que els ajuntaments aprovaven un projecte urbanístic adjudicat a una empresa de l'entorn de Luigi, que hauria aprofitat els seus contactes polítics i empresarials per afavorir la tramitació i consumació dels negocis, i per repartir les comissions.

Garzón l'acusa d'haver-se apropiat d'uns vuit milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.