El televisiu Josep Tomàs farà el pregó de la festa major de Sant Jordi de Montgat

Com marca la tradició, pels voltants de Sant Jordi Montgat celebra la festa major en honor al patró de Catalunya. De fet ja fa uns dies que la comissió de la festa major, formada per la regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Montgat i l'associació de veïns del barri de Les Mallorquines, van donant detalls de les activitats programades.

La festa tindrà el seu inici aquest diumenge, amb la XXIX edició del Campionat de Petanca. A partir d'aquest primer tastet, els actes s'aturen fins al dimecres, dia 21 –amb un recital poètic que comptarà amb les veus dels actors Joan Massotkleiner i Anna Orra– i ja no s'aturaran fins al següent diumenge, dia 25 d'abril. El dijous, dia 22, es viurà un dels plats forts de la festa major de Sant Jordi: la festa d'homenatge a la gent gran, que per un euro inclourà berenar i ball.

El dia 23 d'abril –diada de Sant Jordi i festa local a Montgat– arrencarà amb l'ofici solemne a l'església dels Pares Claretians, seguit d'una ballada de sardanes a la plaça de Les Mallorquines. La diada es clourà amb un castell de focs artificials i amb el concert jove. L'endemà, la passejada popular servirà per estirar les cames i començar a fer boca pel campionat 3x3 de bàsquet i el concurs de monopatí que tindrà lloc al parc del Tramvia. Durant tota la tarda hi hauran activitats per als més menuts, com la xocolatada infantil o el Xou de Sant Jordi, un espectacle que combinarà màgia, animació i circ a la plaça de Les Mallorquines. Durant tota la tarda, a la mateixa plaça, es farà la campanya de donació de sang. A dos quarts de deu del vespre hi haurà el pregó de festa major, que enguany recaurà en el televisiu Josep Tomàs, fill de Montgat i presentador de diversos programes. A partir de les deu de la nit, l'escola Mireia serà el punt de sortida del correfoc, amb els diables de Montgat, Tiana, Cabrils i Poble-sec que conduiran els assistents fins a la plaça de Les Mallorquines. La jornada es tancarà amb l'obra de teatre Quina vida! i el ball amb el Trio San Remo. El diumenge, els trabucaires seran els encarregats de despertar els montgatins i recordar-los que la festa major s'acaba. A partir de les 10 del matí la riera Sant Jordi serà el marc de les trobades de puntaires i de col·leccionistes de plaques de cava. La festa, acabarà a les quatre de la tarda amb l'actuació de Mar i Vent.

La gastronomia serà ben present a la festa. Al llarg dels dies hi haurà diverses propostes culinàries per a tots els paladars, com el tastet de faves, la botifarrada popular, l'esmorzar amb ous ferrats i l'arrossada popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA