Societat

“El futur d’Igualada ha de passar pel barri del Rec”

L’arquitecte Xavier Andrés dissenya un hotel a sobre del restaurant del seu germà, el xef David Andrés

L’avi del Xavier i el David Andrés era adober i ells porten la pell a l’ADN. Ja fa sis anys que l’arquitecte i el cuiner van sumar esforços i creativitat i van rehabilitar un antic magatzem del segle XIX per obrir un restaurant. El nom, Somiatruites, ja era prou explícit. Ara, han volgut donar una volta de rosca i han obert un hotel a sobre del restaurant. “Ho hem fet amb la voluntat de quedar-nos a Igualada. Per això hem escollit aquest espai, perquè tenim clar que el futur d’Igualada ha de passar necessàriament pel barri del Rec”, subratlla el Xavier.

No sembla una tasca fàcil, però l’èxit que ha tingut el restaurant els ha animat a seguir endavant. “El Rec té un passat industrial molt potent. I encara aquí es fa la millor pell del món, però hi ha moltes fàbriques abandonades on es podrien fer coses. El que cal és un desenvolupament urbanístic diferent, però és complex i actualment no és fàcil engegar projectes”, afegeix el Xavier.

Tant el restaurant com ara l’hotel s’han fet seguint els principis de sostenibilitat. Emmirallant-se en la història del barri adober, la pell i la fusta tenen un paper preponderant, “La pell és als sostres, a les cadires, als sofàs, però també als llums, les gelosies que cobreixen les finestres de les habitacions imiten els assecadors de la pell..”, explica l’arquitecte, que ha volgut també buscar la comunió amb l’entorn i la proximitat del riu Anoia per convertir la coberta de l’edifici hoteler en un hort de 400 metres quadrats. “Hem volgut fer un espai integrat al barri i a l’entorn amb la confiança que pugui ser una espurna per a la futura i necessària transformació del barri del Rec.”

La sostenibilitat es veu en mil i un detalls. No només amb l’hort, que també fa d’aïllament tèrmic, sinó en el control solar de les habitacions, pensades com una sala d’estar transformable on poder reunir-se, esmorzar, treballar o descansar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA