Societat

Societat

“No m’aturo, el temps és or”

Càritas Diocesana de Barcelona posa en contacte 580 persones que estan a l’atur amb les empreses de serveis que ofereixen llocs de treball

El programa ‘Feina amb Cor’ ha ajudat a trobar feina a 4.000 persones des del 2013

No serà l’última fira de l’ocupació de Càritas que s’organitza a Barcelona, tot i que això és el que més celebraria el seu director, Salvador Busquets, que va agrair als prop de 580 inscrits la valentia de donar la cara i no rendir-se en la seva lluita. “Sense feina els problemes es multipliquen”, hi afegia el responsable de l’entitat, encarregada per primer cop a posar en contacte els aturats, molts d’ells de llarga durada, amb les empreses disposades a donar-los una oportunitat.

Una porta oberta per als assistents a la fira que esperaven pacients a la cua per donar la seva carta de presentació i ser escoltats. “Per a nosaltres no és tan important la formació que puguin tenir, sinó les ganes d’adaptar-se al lloc de treball”, assenyalava el responsable de recursos humans de l’empresa energètica i de serveis Acciona, que no descartava cap perfil per omplir les ofertes d’administratius, logística o serveis de neteja. “El mercat laboral no està per fer escarafalls i descartar res”, manifestava un dels aspirants, Miguel Ángel Mendoza. Ell, com molts joves expulsats per la crisi de la construcció, s’ha format en feines de manteniment i de logística. “No m’aturo, perquè el temps és or i miro d’invertir-lo fent cursos mentre no trobi feina”, explica. Tot i que és la primera vegada que rep el suport de Càritas, no ha deixat perdre l’oportunitat de fer cursos gratuïts a través de Barcelona Activa.

Des que el 2013 Càritas va impulsar el programa Feina amb Cor s’ha pogut ajudar a trobar feina a 4.000 persones. És el cas de Xavier Monsó, un informàtic que per segona vegada ha quedat a l’atur, a l’edat de 57 anys. “El que valoro més és el suport que ens donen, sobretot l’emocional, perquè en aquesta situació el pitjor de tot és veure’t com un inútil”, diu un cop entregat el currículum i amb l’esperança que sigui un dels candidats escollits.

La responsable del programa de Càritas, Desirée Garcia, destaca que un 70% de les 4.000 persones ateses s’han pogut inserir al mercat laboral. “Molts fa anys que només troben portes tancades i el que necessiten abans de res és tornar a creure en elles mateixes”, explica. Càritas en fa un seguiment i durant mig any la persona disposa d’un assessor que el guia en tot el procés. Els perfils dels participants són ben diversos: un 30% compten amb estudis secundaris o superiors, un 65% fa més d’un any que estan a l’atur i el 86% no cobren cap prestació. La fira s’ha escaigut abans de l’estiu, quan moltes empreses contracten més personal per afrontar les campanyes estivals. Tothom té clar que, encara que sigui temporal, la feina crida feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona