Societat

França

Detenen tres persones sospitoses de l’atac amb paquet bomba a Lió

Les forces de l’ordre franceses van detenir ahir tres persones en relació amb l’atac que va tenir lloc divendres passat amb una motxilla bomba al centre de Lió, a l’est del país, i que va provocar tretze ferits, segons van informar les autoritats franceses. . El primer arrestat ha estat un estudiant de 24 anys i els altres dos són un home i una dona que podrien ser els seus pares.

L’alcalde de Lió, Gérard Collomb, va indicar a la cadena BFM TV que el principal sospitós és un jove de 24 anys estudiant d’Informàtica. En la seva detenció van participar tres cotxes de policia i no hi va haver incidents. El jove va ser arrestat quan baixava de l’autobús, a la mateixa ciutat de França i va ser posat sota custòdia policial, segons va anunciar el fiscal de París. A Twitter, el ministre francès de l’Interior, Christophe Castaner, es va limitar a indicar que un sospitós acabava de ser “detingut”.

Segons BFM TV, el jove és algerià i va ser identificat diumenge, però la policia judicial va esperar que sortís de casa per por que hi hagués explosius al seu apartament. El segon arrestat és una persona del seu entorn, segons la cadena BFM TV, i la seva detenció també es va produir a Lió.

L’explosiu que va ser utilitzat seria del tipus TATP, improvisat i altament inestable. Les autoritats van revelar ràpidament imatges d’un sospitós que es desplaçava en una bicicleta i també es va trobar ADN en la motxilla en la qual hi havia l’explosiu artesanal col·locat. Des d’aleshores, la policia buscava l’home que hauria deixat la bossa i que va ser captat per les càmeres de videovigilància i que anava vestit amb samarreta verda de màniga llarga i bermudes i portava una motxilla. El giny explosiu, amb cargols, claus i perdigons en el seu interior, va ser col·locat davant un forn a la cantonada de dos carrers de vianants del centre històric de Lió i va ser detonat a distància mitjançant un mecanisme.

Dels tretze ferits lleus, vuit són dones, entre elles una nena de deu anys, i quatre són homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva