Societat

Surt en llibertat el pare de la Nadia després de complir mitja condemna

Fernando Blanco ha abandonat la presó de Ponent poc abans de dos quarts de dues del migdia

L’Audiència de Lleida ha ordenat la seva posada en llibertat després de passar dos anys i mig a la presó perquè el Codi Penal estableix limita la presó preventiva a la meitat del temps de la pena quan la sentència no és ferma

Fernando Blanco, condemnat a 5 anys de presó per haver-se aprofitat de la malaltia que pateix la seva filla per enriquir-se ha quedat aquest dimarts en llibertat després de complir la meitat de la seva condemna.

El pare de la Nadia Nerea ha sortit del Centre Penitenciari de Ponent quan faltaven deu minuts per dos quarts de dues del migdia. Ha marxat amb presses i s’ha deixat les maletes i ha hagut de tornar a buscar-les, cap a dos quarts de tres del migdia.

Funcionaris judicials han lliurat el manament judicial on s’ordenava la posada en llibertat provisional de Fernando Blanco a dos quarts d’onze del matí. Blanco, però, no ha abandonat la presó fins a les 13.20h, quan el seu advocat l’ha passat a recollir. A la sortida, Blanco no ha volgut fer declaracions i el seu advocat tampoc ha volgut aturar-se a respondre les preguntes dels periodistes. Després, però, ja des del cotxe, el lletrat, David Peña, s’ha limitat a dir que el seu client ha estat trenta mesos “segrestat” i que una de les primeres coses que farà Blanco serà anar a veure la seva filla.

L’Audiència de Lleida ha acordat aquest dimarts la llibertat provisional de Blanco en haver complert mitja condemna perquè aquesta encara no és ferma. El Codi Penal estableix que una persona no pot estar en presó preventiva més de la meitat del temps de la condemna que se li ha imposat quan aquesta no és definitiva. Aquest termini de dos anys i mig es compleix justament aquest dimarts.

Malgrat el seu alliberament, Blanco no podrà sortir del territori espanyol. L’Audiència de Lleida li ha retirat el passaport i haurà d’acudir als jutjats cada quinze dies, l’1 i el 15 de cada mes.

Blanco va ser condemnat a 5 anys de presó per apropiar-se dels diners de l’associació que, juntament amb la seva dona, Margarita Garau, van crear per recollir fons per a tractaments que no es portaven a terme.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat repetir de forma parcial la redacció d’aquesta sentència, que encara no és ferma.

L’advocat de Blanco ha assegurat que recorreran la sentència al Suprem pel que fa a les penes de presó. El recurs es pot presentar fins dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva