Les cobles Tres Vents i Contemporània innoven amb un cd conjunt

El passat dissabte 10 d'abril, al Centre Cultural de Cabestany, Olivier Marquès, Jérôme Thomas i els seus vint comparses de les cobles Tres Vents i Contemporània reunits, van posar de manifest que la música de cobla i la sardana són un mitjà d'expressió modern, de futur i fins i tot d'eternitat de la identitat catalana. Les dues cobles amigues, una del sud i l'altra del nord, van presentar el primer cd comú, titulat, com no podia ser d'altra manera, «Fent Amics». La joventut, l'entusiasme, i el talent d'aquests músics,van convèncer tots els espectadors amb una iniciativa que fuig de l'estereotip regionalista per entrar en una dimensió definitivament universal. Aquella música i aquell ball van demostrar la seva capacitat per entusiasmar qualsevol públic.

Això és el que va destacar Roger Rull, presentador de l'esdeveniment, parlant de la pell de gallina que li va venir escoltant aquesta música: «Llur música no té frontera; és com el foc, com el foc que tenen a l'interior, però que és un foc benèfic. (...) La col·laboració d'aquestes dues cobles prestigioses, que conjuguen així el seu talent i la seva passió, amb estils diferents però amb un mateix objectiu, i aquest primer cd que n'és el fruit, marquen un moment important per a la sardana i el seu desenvolupament i constitueixen una gran oportunitat, innovadora i exaltant, per al sardanisme, per al seu futur, i per a la salvaguarda dels valors de pau, de generositat i de fraternitat que vehicula», va dir el presentador. I Roger Rull va concloure així la seva intervenció: «Aquest moment marcarà una data en la història del sardanisme; la Tres Vents i la Contemporània acaben d'escriure junts una pàgina que no s'esborrarà mai més; aquesta música és la veu de l'eternitat».

Olivier i Thomas, de Sant Llorenç

J. D

Olivier Marquès va passar tota la seva infantesa a Sant Llorenç de Cerdans. Va estudiar la tenora al Conservatori de música de Perpinyà sota la direcció de Màx Havart. Va estudiar també el saxòfon, la seva segona passió, a l'Escola de jazz de Barcelona. Després haver format part de diverses formacions a Catalunya Nord, va crear al 2003 amb alguns amics la cobla Tres Vents de la qual és un dels tenoristes. Ha escrit tres de les dotze sardanes que figuren sobre el cd «Fent Amics»: Els hi fotrem dedicada a Jordi Barre, Passejada entre els núvols dedicada al seu mestre Max Havart, i una emocionant Quan els àngels ploren.

Jérôme Thomas és domiciliat a Sant Llorenç, és trompetista a la Tres vents, professor a l'escola intermunicipal de música de l'alt-Vallespir i interventor en música per a les escoles de Sant Llorenç de Cerdans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA