Societat

Esmorzar-dinar d’Albert Adrià i Romain Fornell a La Gavina

L’Hostal de la Gavina de S’Agaró va donar el tret de sortida a la temporada d’estiu amb una cita gastronòmica d’excepció, un esmorzar-dinar cuinat a quatre mans pels equips dels xefs Romain Fornell, director gastronòmic de l’establiment, i Albert Adrià, amb cinc estrelles Michelin entre tots dos. Però l’àpat, per a una vuitantena de comensals, va superar el concepte anglosaxó del brunch amb una perspectiva més pantagruèlica, horari mediterrani i una sobretaula amb vistes al mar que es va allargar fins a la tarda. Entre les propostes de la carta, una fusió de plats i receptes dels dos cuiners, com ara les olives de Tickets –esferificades–, la síndria infusionada de sangria i el meló de vermut i el bikini trufat, d’Adrià, i el llom alt a la brasa, amb puré de patata Joël Robuchon i mostassa i el cranc reial amb maionesa llimona, de Fornell.Per arrodonir el repertori, clàssics de la casa, com les gambes de Palamós escaldades en aigua de la platja de Sant Pol o les ostres de Joël Dupuch al natural. I una traca final de postres variats elaborats pels dos xefs. La idea del brunch va sorgir l’any passat, després que Fornell i Adrià col·laboressin el juliol de 2018 en el festival gastronòmic anual del restaurant Candlelight, amb un homenatge a la cuina neoclàssica. I la proposta d’ahir, més informal i lúdica en la posada en escena, però seriosa en l’elaboració, va permetre apreciar l’ampli ventall de propostes dels dos xefs. Fornell, alhora, prepara amb el cuiner Nandu Jubany el pròxim festival gastronòmic del Candlelight, previst per a la vetllada del pròxim dimarts 16 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Temperatura més suau

Barcelona

UP demana explicacions a l’ACA per la gestió “negligent” que va fer del desembassament de la Baells durant el temporal

cabrianes
SOCIETAT

Pérez de los Cobos: “ Si hagués tingut el comandament dels Mossos la meva primera decisió hauria estat apartar el major Trapero”

MADRID

Els joves van a comprar per estar junts i divertir-se

Barcelona
FRANCESC CASAPONSA
PRODUCTOR DE CERVESA ARTESANA I NATURAL I DELEGAT A GIRONA DEL GREMI GECAN

“La cervesa artesana és un producte viu que cal guardar fresc”

castellfollit de la roca
Educació

L’horari alemany, a estudi

Barcelona

Comencen a desenvolupar una vacuna per frenar el virus

Tòquio

La Girocleta supera, 2019, el mig milió de lloguers

girona
MANUEL SERRANO
INVESTIGADOR DE L’INSTITUT DE RECERCA EN BIOMEDICINA A BARCELONA

“Volem entendre per què fer anys és un factor de risc”

girona