Societat

L’alberg de Núria comptarà amb energia geotèrmica

El govern català destinarà 1,18 milions a instal·lar la calefacció geotèrmica i a millorar el telecabina i l’alberg

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va visitar ahir al matí les obres de l’alberg de Núria que es van iniciar a principis de juny per posar en funcionament un nou sistema de calefacció mitjançant aprofitament geotèrmic.

Les obres, que es preveu acabar al desembre i que tenen un cost de 897.955 euros, impliquen la perforació d’un total de 36 pous d’uns 15 centímetres de diàmetre i 120 metres de profunditat, que es conduiran fins a la sala de màquines, situada a la part posterior de l’alberg. En aquest punt, segons va informar ahir el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ja s’hi han desenterrat els quatre dipòsits de gasoil amb què ha funcionat l’allotjament des de la seva entrada en funcionament com a alberg –el 1987– i s’hi instal·laran bombes de calor, dipòsits d’inèrcia, acumuladors i tots els accessoris que permetran connectar l’aigua escalfada gràcies a l’energia de procedència geotèrmica al sistema de calefacció i aigua calenta sanitària.

Durant la visita al camp de captació que hi ha a uns 30 metres de l’alberg, el conseller va seguir l’estat de les obres, que ja han permès la perforació de 24 pous. “Gràcies a aquesta inversió aconseguirem un estalvi energètic per a l’alberg de Núria d’uns 35.000 litres de gasoil i 84 tones de CO2 anuals”, va anunciar El Homrani. A aquest estalvi, va recordar el conseller, s’hi afegeix l’eliminació del sistema de transport de gasoil fins a l’alberg, situat a 2.122 metres d’altitud, mitjançant camions cisterna.

Telecabina

D’altra banda, el conseller també va anunciar una aportació de 213.590 euros per renovar el telecabina de la Coma del Clot. La inversió implicarà la substitució dels actuals quatre telecabines, amb capacitat per a sis persones cadascuna, per dues noves telecabines molt més grans i accessibles, amb capacitat per a dotze persones cadascuna. Així mateix, es preveu renovar les façanes nord i sud de l’alberg, fet que implicarà també la renovació dels porticons. I, finalment, el 2020 es renovarà la cuina de l’alberg per millorar-ne la funcionalitat i les condicions de treball, unes obres pressupostades en 37.978 euros.

LA XIFRA

897.955
euros
és el cost de les obres per instal·lar el nou sistema de calefacció, que es preveu que s’acabin al desembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS