Societat

Mitjans internacionals es fan ressò de l’“onada de criminalitat” a Barcelona

La revista alemanya ‘Der Spiegel’ declara la capital catalana “la ciutat del crim”

La BBC destaca els diversos “robatoris violents” que s’ha produït els últims dies

El debat sobre la seguretat a Barcelona ha transcendit fronteres i ha arribat als mitjans internacionals, que es fan ressò de l’“onada de criminalitat” a la ciutat.

En un reportatge publicat a la seva edició digital, La revista alemanya Der Spiegel posa com a títol d’un reportatge publicat a la seva edició digital “Barcelona es converteix en la ciutat del crim”. El mitjà constata que en els últims dos anys hi ha hagut un augment de la criminalitat.

L’article comença registrant tres casos concrets ocorreguts recentment. Un turista ferit a punyalades per lladres que li van robar el rellotge, un intent de robatori a l’ambaixador de l’Afganistan i la mort d’una alta funcionària sud-coreana que es va colpejar al cap contra la vorera en una caiguda produïda per l’atac d’uns lladres que li van robar la bossa amb una estrebada des d’una moto.

El reportatge recorda que Barcelona atreu prop de 30 milions de turistes a l’any i que fins fa poc era considerada com una de les ciutats més segures d’Europa.

Segons la revista, aquesta realitat sembla haver canviat en els últims dos anys i el 2018 la criminalitat va créixer un 17% i es van registrar 10 assassinats.

Durant el primer semestre del 2019, segons la revista, els robatoris del carrer van registrar un augment del 35% i 12 persones han mort violentament des de començaments d’any.

Onada criminal

La cadena pública britànica BBC recull aquest dimecres en la seva pàgina web l’“onada de criminalitat” que pateix Barcelona i destaca diversos “robatoris violents” que s’han registrat als últims dies.

La televisió afirma que l’augment dels incidents ha donat “mala publicitat a una ciutat estimada pel seu sol, platges, bars i monuments”.

Entre aquests assalts, la BBC es fa ressò del cas d’una turista francesa de 91 anys que va patir ferides al cap quan uns lladres li van arrencar un collaret durant diumenge a la nit al centre de Barcelona.

La cadena també l’atracament a l’ambaixador afganès a Espanya, Moassod Khalili, que va ser llançat a terra prop d’una cèntrica estació de metro per un grup de joves que li van sostreure el rellotge, i el del turista alemany que va acabar a l’hospital després de ser atracat.

El reportatge explica que el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha descrit la situació com una “crisi de criminalitat” i suggereix que les estadístiques indiquen que aquesta tendència va començar bastant abans d’aquest estiu.

La criminalitat ha augmentat un 9% durant els primers mesos d’aquest any, per comparació amb el mateix període de l’any anterior, segons les dades que ofereix la BBC.

Els crims violents en particular s’han incrementat un 31% durant el mateix període, amb un augment de prop del 60% si es tenen en compte els últims tres anys. Els robatoris amb força contra negocis han pujat un 66%, segons la cadena britànica.

La notícia publicada a la seva pàgina web recalca que els carteristes i altres delinqüents menors operen des de fa temps en àrees turístiques de la ciutat com Les Rambles i l’àrea de Ciutat Vella.

La notícia indica que polítics de l’oposició han acusat a l’alcaldessa, Ada Colau, de ser “tova amb el crim”, malgrat que ha augmentat “el pressupost municipal de seguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona